Predstava “Kako život” u Poreču

Nakon rasprodane predstave “Zaboravi Hollywood” Teatra Gavran, zimska kazališna sezona u porečkom Učilištu nastavlja se predstavom “Kako život” Kazališta Moruzgva u četvrtak, 1. prosinca. Riječ je o novoj predstavi, prvi put izvedenoj u listopadu ove godine i nastaloj po originalnom tekstu domaće autorice Nine Mitrović na temu treće životne dobi. Prikaz smiješnih i tužnih strana života u domu za umirovljenike u režiji Ivana Lea Leme donose prvaci hrvatskog glumišta Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević i Ana Begić.

kako-zivot-fotoOsim što je odabirom teksta i tematike Kazalište Moruzgva ravnateljice Ecije Ojdanić predstavom “Kako život” učinilo pozitivan pomak od uobičajene prakse neovisnih kazališta u Hrvatskoj, zanimljivo je i to što se predstava temelji na opsežnom istraživanju. Nina Mitrović, jedna od najuspješniji hrvatskih dramatičarki, provela je brojne intervjue s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike, čije je odnose pretočila u toplu ljudsku priču koja se odvija upravo u domu. Mjesto je to, često se zaboravlja, na kojem se i svađa i voli i tulumari, odnosno, jednom riječju, živi.

Novi stanovnik doma, Andrija Kekez (Siniša Popović), svojim će dolaskom pokvariti idilu između Branka i Mile (Vinko Kraljević i Biserka Ipša), a novonastalom ljubavnom trokutu svjedočit će njegovateljica koju igra Ana Begić. Postupno će se otkriti stvarna životna pozicija svakog lika – saznat ćemo što ih čitav život muči, koga su voljeli i tko nije volio njih. A jedino što će na kraju ostati isto strah je od samoće.

Predstava “Kako život” može se pogledati u četvrtak, 1. prosinca, u POU Poreč, a ulaznice se mogu rezervirati na mail: rezervacije@poup.hr.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 − 6 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum