Ususret 6. Poreč Doxu

Međunarodni festival dokumentarnog filma Poreč Dox i ove godine u Poreč dovodi najnovija filmska ostvarenja domaće i strane produkcije. U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta od 7. do 12. studenog na programu će se naći dvadesetak dokumentaraca. Osim raznovrsnog filmskog programa u kojemu će zaista svatko pronaći nešto za sebe, posjetitelje čekaju druženja s filmašima, izložba fotografija, after partyji u caffe baru Corner i koncert Elementala posljednjeg dana festivala.

6-porec-dox-banner

Đelo Hadžiselimović u ulozi moderatora otvorit će 6. Poreč Dox, ali i predstaviti neke zanimljive goste narednih dana festivala. Mirjana Hrga Poreču će predstaviti svoj redateljski prvijenac “Prvi put”, a od najavljenih gostiju ističu se i Robert Zuber s filmom “Kandidat” te Mladen Vušurović, direktor Beldocsa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma iz Beograda. Dox prati i izložba fotografija Borka Vukosava “Grad” koja će u Maloj Galeriji POU-a ostati otvorena do 19. studenog.

Iz filmskog dijela programa valja izdvojiti hrvatsku premijeru filma “Kako postati Zlatan” o odrastanju i karijeri Zlatana Ibrahimovića, kao i dokumentarce o Kurtu Cobainu i Marlonu Brandu. Od domaćih filmova u programu su HRT-ov dokumentarac “Zašto dama sjedi sama” i “Osvjetljivač zvuka” Mladena Ćapina te već spomenuti Hrgin “Prvi put” i Zuberov “Kandidat”. Na 6. Poreč Doxu prikazat će se i dva nagrađena dokumentarca 14. Liburnia Film Festivala “Kratki obiteljski film” i “Turizam!”. Iz autorskog ciklusa “Tornaj se doma” / “Torna casa” bit će prikazan film Gorana Škofića “Na plaži”.

U suradnji s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Novoj Gorici (SLO), Pučko otvoreno učilište pripremilo je i vikend radionice produkcije filma na temu “Na filmu ribari – riba na filmu”. Na festivalu će biti prikazani radovi polaznika radionice pod vodstvom Petera Purga sa Sveučilišta u Novoj Gorici. Temu ribarstva upotpunit će i prezentacija pilot projekta “More od malih nogu” kojim LAGUR “Istarski švoj” nastoji u školsku prehranu uvesti više proizvoda od ribe.

Organizator najmlađeg i najurbanijeg porečkog festivala je Pučko otvoreno učilište pod pokroviteljstvom HAVC-a, Istarske županije i Grada Poreča. Partneri 6. Poreč Doxa su Umjetnička akademija Sveučilišta u Novoj Gorici, Istarska kulturna agencija i caffe bar Corner.

Detaljni program 6 Poreč Doxa možete pronaći na službenim stranicama POU Poreč.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 1 = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum