PROMOCIJA 6. ŠKOLE ANIMIRANOG FILMA

U srijedu, 28. prosinca, u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice bit će predstavljena 6. Škola animiranog filma (ŠAF) na kojoj je sedam polaznika napravilo „Post-božićne priče“, desetominutni animirani omnibus realiziran animacijom kolaža, plastelina i crteža. On se sastoji od sedam kratkih priča koje obrađuju Božić na bizarni način kombinacijom različitih žanrova – fantastike, trilera i horrora.

6-saf„Ove godine ŠAF je bio intenzivni, a radili smo tri vikenda za redom. Svaki polaznik napravio je svoju autorsku priču koje su potom spojene u jednu cjelinu. Nakon toga djeca su sama napravila knjigu snimanja, odabirala tehnike izvedbe za pojedine scene i sinkronizirala. Rekla su da im je bilo teško održati koncentraciju četiri sata za redom, ali su bili jako motivirani i snagu su im davale kolege kao i njihova animacijska rješenja“, rekao je voditelj škole Marko Zdravković-Kunac.

Film su realizirali osnovnoškolci Karla Penić, Ian Petrović, Luka Ivančević, Petra Semolić, Filip Maršić, te Marco i Tedi Veličković. Za snimanje je bio zadužen Vanja Ujčić, a u cilju stjecanja znanja priključili su se još Aurora Dobrić i Anđelo Semolić, učenici trećeg razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, koji bi se voljeli profesionalno baviti animacijom.

Uz „Post-božićne priče“ premijerno će biti prikazan i fantastični petominutni animirani film o avanturama bake i unuka „Lažna stvarnost“ s 5. ŠAF-a kojega su vodile Maja Prokl i Petra Gardijan. Prisutni će moći pogledati i animirani film „U raljama života“ s 4. ŠAF-a koji je na 53. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece dobio treću nagradu te izbor iz dosadašnje animirane produkcije pulskog ŠAF-a.

Školu animiranog filma financijski je podržao Hrvatski audiovizualni centar.

Izvor

Leave a Reply


− 5 = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum