Veljko Buljić snima film u Istri – poziv statistima

Od ožujka do svibnja Veljko Bulajić snimat će na više lokacija u Istri i Gorskom Kotru svoj novi film, „Bijeg do mora“ u produkciji Gral Filma.

Veljko BulajićRiječ je o romantičnoj priči iz Drugog svjetskog rata, neobičnoj sudbini njemačkog vojnika, mobiliziranog protiv svoje volje i bačenog na ratište tadašnje Jugoslavije. Dezertirajući, on u filmu preko cijele Istre bježi od partizana i zaljubljuje se u Hrvaticu koja je u ratu ostala udovica. Film prati dvije vremenske linije – onu ratnu i njen suvremeni odraz.

Ovo je 15. po redu film u karijeri legendarnog Bulajića, koji je naš najstariji redatelj (u ožujku puni 89. godina) i višestruko je nagrađivan u zemlji i inozemstvu. Nedavno mu je u okviru Festivala jugoistočnoeuropskog filma SEE u Parizu uručeno priznanje “SEE filmska legenda”, a prošlog ljeta i nagrada zadarskog filmskog festivala Avvantura „Tomislav Pinter“ za izniman doprinos filmskoj umjetnosti. Na razvoju scenarija za “Bijeg do mora” s Bulajićem je surađivao i istarski bard, Milan Rakovac.

Pregovori oko produkcije još nisu okončani, pa još nije izvjesno hoće li se ovoj Hrvatsko – Crnogorskoj koprodukciji pridružiti i makedonske i slovenske producentske kuće, izvjesno je samo da je Hrvatski audiovizualni centar za film izdvojio 4,2 milijuna kuna financijske potpore.

U “Bijegu do mora” biti će angažirani glumci iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije kao i brojni statisti. Za njih agencija Studio8 idući tjedan organizira audicije i to prema sljedećem rasporedu:

Petak, 27/1/2017, Istarska županija-Admiralitet Riva 8, Pula 10-14

Subota, 28/1/2017, Pučko otvoreno učilište Rovinj, Trg maršala Tita 3, Rovinj 10-14 sati

Subota, 28/1/2017, KUC Lamparna, Rudarska 5, Labin 10-14 sati

Priredila D. K.

Leave a Reply


+ 5 = 11

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum