„Akvarij“ Andree Arnold u KLUBODROMU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Britanskom dramom “Akvarij” (Fish Tank, 2009.) scenaristice i redateljice Andree Arnold – koja će biti prikazana ovoga četvrtka, 9. ožujka, u 20 sati – nastavlja se ožujski program Klubodroma Pulske filmske tvornice. Moderatorica večeri bit će Ivana-Nataša Turković, a ulaz je slobodan.

fish-tank 2U filmu pratimo Miju Williams (Katie Jarvis), hirovitu i socijalno izoliranu 15-godišnjakinju, koja živi sa svojom samohranom majkom Joannom (Kierston Wareing) i mlađom sestrom Tyler (Rebecca Griffiths). Mia je samotnjak i prema objema je neprijateljski raspoložena, a vrijeme uglavnom provodi plešući hip-hop u napuštenom stanu. Majčin novi dečko Conor (Michael Fassbender) je šarmantan i zgodan Irac koji iskazuje pažnju i brigu spram cijele obitelji. Iako je Mia naprasita s njim, čini se da ju on zanima, dok se kod Conora razvija privlačnost prema ovoj buntovnoj i osamljenoj djevojci.

Katie Jarvis je ovo bilo prvo glumačko iskustvo, a angažirana je nakon što ju je jedan od Arnoldinih asistenta za odabir glumaca vidio u svađi s prijateljem na željezničkom kolodvoru u Tilburyju (koji se pojavljuje u filmu). Inače, „Akvarij“ je sniman fish-tank-kronološkim redoslijedom, pa su koncem svakoga tjedna glumci dobivali skripte scena koje će se snimati narednog. Na taj način nisu bili skroz upoznati s onim što će se tijekom filma dešavati njihovim likovima.

“Akvarij” je pohvaljen zbog Jarvisine i Fassbenderove glume, a David Denby iz New Yorker’sa napisao je: „’Akvarij’ možda počinje poput isječka iz kaosa niže klase, ali se pretvara u dominirajući, emocionalno zadovoljavajući film kojega možemo usporediti s klasicima mladih-u-nevolji kao što je ‘400 udaraca’.“ Arnoldina drama dobila je nagradu žirija na Cannes Film Festivalu 2009. i BAFTA-u za najbolji britanski film 2010.

Klub Pulske filmske tvornica financijski podržavaju Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

Izvor

Leave a Reply


9 − = 8

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum