Koncert TetraPanka i Po Kratkom Postupku u sklopu EduSplasha

Punk-rock koncert vojvođanskih bendova TetraPank i Po Kratkom Postupku bit će održan u EduSplash prostorima Rojca u četvrtak 16. ožujka s početkom u 21 sat, a u sklopu njihove multimedijske platforme za edukaciju i razvoj.

TetraPankTetraPank je novosadski punk’n’roll bend koncertno aktivan od 2005. godine. Inspiraciju pronalaze u izvornoj energiji i poruci punka kombiniranog s garažnim rock’n’rollom, a sve to je prošarano senzibilitetom new wave zvuka. Šira javnost imala je priliku upoznati ih na kompilaciji obrada Đorđa Balaševića “Neki noviji klinci” (PGP-RTS, 2007) na kojoj se bend predstavio s pjesmom “Lepa protina kći”. Maksi singl “Jeftina Zabava” snimili su 2008. godine, nakon čega slijede promjene u postavi benda te pretvaraju dotadašnju tinejdžersku atrakciju u ozbiljan bend koji počinje predano raditi na novim pjesmama i kreiranju vlastitoga zvuka. Već sljedeće 2009. godine izlazi singl “Cenzurisan u digitalnoj formi”, a iste godine bend je nominiran za mladi bend godine od strane glazbenog portala popboks.com i emisije Hit dana – Radio 202. Prvi album “Instant revolt” (SKC NS, 2010) objavili su na disku i u digitalnom formatu. Zatim slijede brojni koncerti od kojih se kao najbitniji izdvajaju svirka s legendama punka UK Subs, nastup na Block Rock Festu, EXIT Festival, zatim mini turneja s bendom Goblini te brojni manji festivali i humanitarni koncerti. Stječući iskustvo u nastupima uživo bend se polagano istaknuo kao svojevrsna atrakcija energičnog scenskog nastupa koji gotovo nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Značajan pomak u karijeri predstavlja i pojačanje na gitari. Bendu se na gitari priključuje Branislav Smuk, inače gitarist benda Zbogom Brus Li, koji svoje ogromno iskustvo i znanje stavlja na raspolaganje ekipi. TetraPank trenutno intenzivno radi na novim pjesmama, promovirajući svoj rad kad kod se za to ukaže prilika. TetraPank su: Boris Radulović – vokal, Marko Vulinović – bas, prateći vokal; Branislav Smuk – gitara, prateći vokal; Dejan Šaponja – bubanj i Ranko Miletić – moral, gitara, prateći vokal.

pkp_band_01Po kratkom postupku je bend nastao 2002. godine u Beški (Srbija). Prva ozbiljna postava oformljena je u ljeto 2005. godine i činili su je Branimir Žurovski Fanđa – vokal, Miroslav Veselinović Miki – gitara, Jovan Glavaš Jowa – bass gitara i Dragan Anđelković Gagi – bubanj. U ovoj postavi snimili su svoj prvi demo album sa šest autorskih pjesama. S redovnim svirkama kreću se po klubovima, gitarijadama i festivalima širom Vojvodine kao i u okviru ‘’Hit Karavana’’ Radija BGD 202. Tijekom ljeta 2009. godine spremili su i materijal za prvi album. Bend napušta basista Jowa, a na njegovo mjesto je došao mladi Filip Jurić. U listopadu iste godine ova postava ulazi u studio Matrix (Veternik) u kojem snima prvi album ‘’Iz prve ruke’’. Na ovom albumu su se našle i dvije pjesme (‘’Svi na ulice’’ i ‘’Istina’’) snimljene u studiju ‘’Headroom’’ u B. Petrovcu za kompilaciju ‘’DEMOnstracija mladosti vol. 2’’. Album je postavljen za ‘’free download’’, a kasnije ga je preuzela i online etiketa ‘’Hi-Gain Records’’. Nakon promotivnih svirki bend napušta bubnjar Gagi, a na njegovo mjesto je došao Željko Stojanović. Ova je postava 2012. godine snimila i EP ‘’Sve po spisku’’ koji se može besplatno preuzeti s web-portala Nocturne magazin. Slijede promotivne svirke po klubovima i nastupi na pojedinim ljetnim festivalima. U jesen 2012. godine bend napušta Branimir, a bend nastavlja s radom kao trio u postavi Filip Jurić – vokal, bass gitara; Miroslav Veselinović Miki – gitara, vokal i Željko Stojanović – bubanj.

Izvor

Leave a Reply


− 2 = 5

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum