Projekcije pobjedničkih filmova novosadskog „Filmskog Fronta“ u SKUC-u

Projekcije pobjedničkih filmova 2015. i 2016. godine novosadskog međunarodnog filmskog festivala “Filmski Front” u pulskom Srpskom kulturnom centru u Istri u ponedjeljak 27. ožujka s početkom u 20 sati. U sklopu aktivnosti filmskog kluba SKUC-a biće predstavljen i sam festival, a poslije projekcija kratkih filmova slijedi i razgovor o njima. Program se ostvaruje u suradnji s udrugom Inkubator i ovo je prvi u nizu planiran za ovu godinu.

filmskifrontFilmovi

Johnny je mrtav / Johnny is dead

r. Ante Zlatko Stolica i Jure Debak / 2014 / Hrvatska / 10min

Mirela govori u kameru, razgovara mobilnim, putem Skypea i pritom pokušava vlastiti život odvesti u drugom pravcu. S druge strane je Nikša; između je Johnny.

Veče uz radio / Evening With Radio

r. Miloš Tomić / 2015 / Srbija, Španjolska / 10min

Najbolji eksperimentalni film ovogodišnjeg beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma donosi na Front priču o petogodišnjem dječaku koji mijenjajući stanice na kineskom tranzistoru mijenja i svjetove i pravi nemoguće muzičke vratolomije.

Medo mali / Little Bear

r. Igor Jelinović / 2015 / Hrvatska / 20min

Mali medo živi sa svojom mamom. Kao i svaka mama, i njegova se brine. Pokušava pronaći način da mu pomogne.

Ringišpil / Merry Go Round

r. Luka Popadić / 2015 / Srbija, Švicarska, Portugal / 14min

Nakon premijere na Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu Kustendorf, “Ringišpil” stiže i na Front. “Ringišpil” prati ženski zbor iz Požege, grupu živahnih i entuzijastičnih starijih žena, koje s nama dijele svoju svakodnevnicu. Poetski predstavljeno i s puno humora, učimo o njihovim pogledima na ljubav, sreću, kao i efemernost života.

Mi primer beso / My first kiss

r. Albert Manich / 2014 / Španjolska / 18min

Devetogodišnji dječak sa sela ne zna ništa o seksualnosti i snovima o pronalaženju ljubavi.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 9 = 0

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum