Sara Illana Arias Cano – gošća druge po redu radionice El Sistema u praksi

Udruga SO DO – El Sistema Hrvatska, ugošćuje ovaj vikend još jednu glazbenicu s iskustvom u radu po El Sistema metodologiji. Radionica će se održati u Poreču, u prostoru Umjetničke škole Poreč, u subotu i nedjelju – 8. i 9. travnja.

Sara Illana A. CanoOvaj vikend je gost predavač Sara Illana Arias Cano, pijanistica i flautistica iz Španjolske koja aktivno sudjeluje i u programima Sistema Europa – mreže organizacija koje rade u europskim zemljama po El Sistema metodologiji. Radionica će trajati dva dana i fokus će biti na praktičnom radu s djecom i razvoju vještina dirigiranja. Na radionicu su pozvani i zainteresirani građani, osobito glazbeni pedagozi koji žele proširiti svoja znanja. Na kraju radionice, 9. travnja u 12.30 sati orkestar će zasvirati i na Trgu Slobode u Poreču.

El Sistema je metodologija koja koristi glazbu  kao sredstvo, ne samo glazbenog, već i društvenog razvoja djece i mladih, primarno putem zajedničkog muziciranja u orkestru. Fokus je na grupnom glazbenom muziciranju i razvijanju društvenih vještina kroz zajedničko učenje i vježbanje. Metoda se može prilagoditi potrebama zajednice u kojoj se koristi. U Venezueli – zemlji u kojoj je nastala, razvila se primarno kao potreba da se djeci koja žive u neimaštini ili pak tamo gdje im kulturni sadržaj nije dostupan, stvori mogućnost da uđu u svijet umjetnosti i dobiju priliku. U Europi ima različite primjene te ta iskustva imamo priliku upoznati kroz radionice koje udruga organizira u sklopu projekta „El Sistema u Istri“, koji udruga provodi u partnerstvu sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, a koji je financiran od Europske unije i sufinanciran od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum