IKA vas vodi na TEH konferenciju: Kultura i zajednice dijeljenja

rok: 15.05.2017

„Prijavite se za sudjelovanje na 83. TEH konferenciji „Kultura i zajednice dijeljenja“ (3 dana – 29 govornika/ca – 200 predstavnika/ca kulturnih centara iz cijele Europe). U potrazi smo za primjerima najboljih praksi kulturnih programa u Istri. Natječaj je namijenjen organizacijama civilnog društva koje djeluju u području kulture. Prijave sa opisima vaših prošlih, aktualnih ili budućih programa u zajednici (poveznicama na FB stranice programa, fotografijama i sl.) objavljujte u komentarima na „zid“ ovog FB eventa te opišite zašto baš vi zaslužujete sudjelovanje na 83. TEH konferenciji „Kultura i zajednice dijeljenja“! Povežite svoje programe sa 4 glavne podteme koje će se obrađivati na konferenciji: Kultura sudjelovanja; Dijeljenje u umjetnosti i edukaciji; Otvoreni prostori za dijeljenje i imaginaciju; Prakse zajednica. Prijaviti se mogu predstavnici/e udruga u kulturi“, navodi se u objavi Istarske kulturne agencije.

unnamed

Najinovativniji primjeri dobiti će mogućnost sudjelovanja na predavanjima i radionicama kroz cijelo trajanje konferencije, ručak, večeru i kavu te slobodan ulaz na popratni kulturno-umjetnički program). Tri najinovativnija kulturna programa u/sa zajednicama odabrat će stručni žiri sastavljen od predstavnika/ca SUR Rojc i IKA-e. Rezultati i primjeri programa biti će dostupni na stranici FB eventa. Prijave sa opisima programa (fotografijama) objavljuju se u komentarima na „zid“ ovog FB događaja do ponedjeljka 15. svibnja u 12 sati.

83. TEH konferencija „Kultura i zajednice dijeljenja“ se ove godine održava u Društvenom centru Karlo Rojc u Puli od 25. do 28. svibnja. Konferencija će obrađivati teme koje propituju odnos kulture i dijeljenja u zajednici s ciljem stvaranja zajednica koje su odgovorne i solidarne i koje podupiru kvalitetu života u zajednici. Možemo li kulturu međusobno dijeliti? Ako da, na koji način? Stvaramo li na taj način nove prostore suradnje i kreacije koji su otvoreni prema publici? Kako razvijati publiku koja aktivno participira u kreiranju umjetničkih formata, ali promišlja i o modelima upravljanja, javnim politikama i sl. Može li omasovljenje digitalnih medija i laka dostupnost digitalnih alata omogućiti veću participaciju u stvaranju kreativnih sadržaja? Kako umjetnost utječe na našu svakodnevicu i prostore u kojima stvaramo, a kako zajednica utječe na kreativnost umjetnika u stvaranju?

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 16

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum