Mapping Stankoviciana u Rovinju

20170531_114226 (900x1200)Mapping Stankoviciana – nastavak suradnje udruge Faro1 1 i OŠ Vladimir Nazor – projiciran je sinoć, 30. svibnja, na pročelju rovinjske osnovne škole.

„Radi se o projektu kojeg smo započeli prošle godine s OŠ Vladimir Nazor koji je također rezultirao mappingom. I ove smo godine prvo krenuli s predavanjima na temu animacije i mappinga s ciljem da učenici kreiraju radove u tom stilu. Projekt se provodi u sklopu zavičajne nastave na temu Stankoviciane, zbirke koja je u vlasništvu grada i koja se čuva u Zavičajnom muzeju. Učenici su izradili 200 radova koje smo skupili i montirali za potrebe mappinga“, kazala je Ivana Čehić Rabljenović iz udruge Faro 11.

Mapping je bio dobro posjećen te je okupio brojne učenike koji su sudjelovali u projektu i njihove roditelje. Projekt se provodio od studenog prošle do ožujka ove godine s ciljem približavanja ovakve vrste umjetničkog izražavanja djeci.

Tekst B. V.
Fotografije Faro 11

Leave a Reply


8 − 7 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum