NAJBOGATIJE IZDANJE KRATKE PULE

logo-crniNa 64. Pulskom filmskom festivalu, koji će se održati od 15. do 22. srpnja ove godine, prikazat će se dosad najbogatije izdanje programa Kratka Pula s tri nove natjecateljske kategorije: dramske serije, dokumentarni serijali i foršpani.

U novoj kategoriji dramskih serija hrvatsku premijeru imat će prva epizoda “Čuvara dvorca” Lukasa Nole, koja će biti i prva dramska serija prikazana u Areni. U konkurenciji su i serije “Novine” Dalibora Matanića, “Crno-bijeli svijet” Gorana Kulenovića i “Patrola na cesti” Zvonimira Jurića.

U novoj kategoriji dokumentarnih serijala hrvatsku će premijeru imati “Tin – 30 godina putovanja” Davora Žmegača, a u konkurenciji su i serije “Stambeno pitanje” Silvane Menđušić, “Republika” Božidara Domagoja Burića i “Heroji Vukovara” Eduarda Galića.

U konkurenciji dugometražnog dokumentarnog filma, koji je u natjecateljskom programu Pule od 2014, ali sad u izdvojenoj kategoriji, bit će “Život od milijun dolara” Roberta Zubera, “Gazda” Darija Juričana i “Sve je bio dobar san” Branka Ištvančića, a prikazat će se i hrvatsko-talijanska koprodukcija “Funne: djevojke koje sanjaju more” Katije Bernardi.

Za nagradu za najbolji kratki ili srednjometražni igrani film, što je kategorija kontinuirano prisutna na Pulskom festivalu od 2009, konkuriraju “Po čovika” Kristine Kumrić, “Med i mliko” Marka Jukića, “Plavi Petar” Marka Šantića, “Siguran let” Alda Tardozzija i “Čokoladno jaje” Tomislava Šestana, a bit će prikazana i bugarsko-hrvatska koprodukcija “Crveno” Tome Waszarowa.

U novoj kategoriji namjenskog filma bit će nagrađen najbolji foršpan dugometražnog hrvatskog igranog filma iz ovogodišnje konkurencije. Ostale su kategorije Kratke Pule nenatjecateljske, a program će biti objavljen naknadno.

Filmove u konkurenciji programa Kratka Pula odabrao je izbornik dr. Nikša Sviličić. O nagradama u programu Kratka Pula odlučivat će ocjenjivački sud čiji su članovi proslavljeni filmski i TV-scenarist i pisac akademik Pavao Pavličić (“Ritam zločina”, “Zločin u školi”, “Treći ključ”, “Čovjek koji je volio sprovode”, “Orao”…), snimatelj zapažene međunarodne karijere Vanja Černjul (prošlogodišnji dobitnik nagrade Američke udruge snimatelja za seriju “Marco Polo”, dva puta nominiran za nagradu Emmy) te redatelj i producent Jure Pavlović, dobitnik Europske filmske nagrade za najbolji kratki film (“Piknik”).

Osim serije “Čuvar dvorca” i kratkog filma “Siguran let”, koji će biti prikazani u Areni, premijerni filmovi iz ovog programa prikazat će se u Kinu Valli, a reprizni u Istarskom narodnom kazalištu.

Opširnije o svim programima 64. Pulskog filmskog festivala možete pročitati na www.pulafilmfestival.hr

Leave a Reply


6 + 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum