Radionica El Sistema u praksi s Ivanom Carlom Cirrincione i koncert u Poreču

Udruga Sustav orkestara djece i omladine – El Sistema Hrvatska, poziva glazbene pedagoge, osobito one koji rade s djecom u glazbenim školama ili u kulturno-umjetničkim društvima, da sudjeluju na besplatnoj radionici El Sistema u praksi koja će se održati 6. i 7. svibnja u Poreču, u prostorijama Umjetničke škole Poreč.

Koncert PulaOvog vikenda gošća predavačica je Ivana Carla Cirrincione – argentinka s prebivalištem u Beču, koja radi u austrijskom Superaru – organizaciji koja također provodi El Sistema program kroz orkestralnu i zborsku praksu. Sudjelovala je i u stvaranju centara El Sisteme na Costa Rici i u Češkoj, a također sudjeluje na ljetnim skupovima Sistema Europa kada se sve udruge iz europskih zemalja, a koje rade po El Sistema metodologiji, okupljaju i zajedno muziciraju. Ivana je violinistica te će nam kroz dvodnevni seminar pokazati kako raditi na boljoj integraciji i komunikaciji djece, opuštanju i tjelesnom izražavanju, stvaranju i improvizaciji u grupi. Vodit će sekcijske probe gudača te će tamo pokazati tehničke i dinamičke posebnosti svog pristupa odnosno El Sistema metodologije rada.

Radionici se može priključiti u cijelosti ili djelomično, a potvrde sudjelovanja se mole na mail info@so-do.hr. Ukoliko vrijeme to dozvoli, djeca će radionicu završiti koncertom na otvorenom, u nedjelju u 12.30 sati, na Trgu slobode u Poreču, a ukoliko bude kiše, koncert će se održati u prostoru Umjetničke škole.

Izvor

Leave a Reply


9 + 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum