64. Pulski filmski festival: PoPularna Pula

Na konferenciji za novinare održanoj u pulskom Circolu Zajednice Talijana predstavljene su aktualne vijesti vezane uz održavanje 64. Pulskog filmskog festivala.

press-1Konferenciju za medije otvorila je ravnateljica Festivala Gordana Restović uz prisutnost voditeljice odjela produkcije Nataše Šimunov i voditelja IT-podrške Sergeja Turčinova. Konferenciji je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber.

Nakon pozdravne dobrodošlice i uvodnog obraćanja ravnateljica Festivala Gordana Restović izrazila je zadovoljstvo što može najaviti novosti vezane uz prezentaciju mobilne aplikacije “Pula Film Festival”, informacije o prodaji ulaznica i zanimljive naslove filmskog programa PoPularna Pula.

„Od velike je važnosti interaktivna novost koja će zasigurno oduševiti posjetitelje 64. Pule. Želimo svojoj publici u ukupnom doživljaju Festivala omogućiti bolji i funkcionalniji pristup u praćenju raznolika i bogata rasporeda, što smo proširili putem mobilne aplikacije “Pula Film Festival”, koja pruža jednostavno i brzo pronalaženje svih informacija o programu. Ovako vizualno atraktivna komunikacija omogućuje znatno bolju kvalitetu konzumiranja festivalskog sadržaja, a od danas dostupna je svima“, zaključila je Restović.

Producentica Festivala Nataša Šimunov predstavila je PoPularnu Pulu, nenatjecateljski program najvećih svjetskih filmskih hitova koji će se prikazati u Areni i osvrnula se na početak internetske kupnje ulaznica.

Film „Spider-Man: Povratak kući“ (Spider-Man: Homecoming, red. Jon Watts, SAD) na rasporedu je u utorak, 18. srpnja, a „Kako je Gru postao dobar“ (Despicable Me 3, red. Kyle Balda, Pierre Coffin, SAD, Francuska), predviđen za najmlađe, moći će se pogledati u subotu 22. srpnja. „Popularna Pula jamči užitak svim posjetiteljima. Zadovoljstvo nam je i ponosni smo što možemo najaviti hrvatsku premijeru filma „Valerian i grad tisuću planeta“ (Valerian and the City of a Thousand Planets, red. Luc Besson, Francuska, SAD), na rasporedu u subotu, 22. srpnja“, naglasila je Šimunov.

„Od 20. lipnja festivalske ulaznice puštene su u internetsku prodaju na www.pulafilmfestival.hr. Na prodajnom mjestu info-punkta Festivala na Giardinima od 8. do 22. srpnja građani će moći kupiti ulaznice, propusnice i suvenire od 9 do 22 sata, dok će se ispred Arene od 15. do 22. srpnja karte prodavati prije početka projekcija od 18 sati do ponoći. Ulaznice se na festivalskim prodajnim mjestima plaćaju isključivo gotovinom u kunama, dok je pri on-line kupovini plaćanje moguće isključivo putem kreditnih i debitnih kartica. Cijena za pojedinačne filmske večeri u Areni iznosit će 25 kuna, a press-3komplet ulaznica za sve večeri u Areni 150 kuna. I ove godine Pulski filmski festival nudi pogodnosti pri kupnji ulaznica tako da prijatelji Festivala – studenti (indeks) ostvaruju pravo na kupnju propusnice po 50 kuna, a umirovljenici (isječak mirovine) ostvaruju pravo na kupnju propusnice po 30 kuna“, pojasnila je Nataša Šimunov.

Istaknuto je da je za projekcije na lokacijama Kino Valli, Istarsko narodno kazalište i Kino uz More – plaža Ambrela ulaz slobodan.

Konferenciju za medije priveo je kraju Sergej Turčinov zahvalivši programerima iz tvrtke Syntax i Codecraft koji su radili na mobilnoj aplikaciji “Pula Film Festival”. Sve mogućnosti službene mobilne aplikacija 64. Pulskog filmskog festivala prezentirane su uz animaciju na TV-ekranu. Značaj aplikacije svakako je u funkcionalnosti i u dostupnosti novosti, aplikacija pruža uvid u detaljan program. Pomoću interaktivne trake omogućuje dobivanje informacija o svim lokacijama te je povezana s festivalskim socijalnim mrežama. Pruža mogućnost kupnje ulaznica, glasanja za najdraži film prikazan u Areni, a uz prethodnu registraciju korisnik izravno sudjeluje u osvajanju vrijednih nagrada: HT Samsung tablet tab 3, TV Samsung i aparat za kavu Julijus meinl.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum