JAMM’EUROPE – Uloga kulture i umjetnosti u budućnosti Europe

535045_931666753549718_2025875443960805860_n

Potaknuti objavom Bijele knjige o budućnosti Europe koju je Junckerova komisija predstavila u ožujku 2017., zajednica Cultural Action Europe (CAE) pokrenula je niz okupljanja i debata kojima se želi podržati rad na mogućem scenariju koji može voditi do održive budućnosti europskog projekta.

Iako se u Bijeloj knjizi o budućnosti Europe ni u jednoj od pet ponuđenih točaka ne spominje kultura, Cultural Action Europe (CAE) podržava činjenicu da se ipak poduzima inicijativa u ovim ključnim vremenima, te potiče na stvaranje scenarija koji bi mogao biti odlučan za budućnost Europe i njezinog pozicioniranja na globalnoj razini. U tom kontekstu CAE u svibnju i lipnju organizira niz okupljanja u Zagrebu, Rimu, Bonnu, Londonu, Bruxellesu, Stockholmu, Budimpešti i Parizu provodivši intervjue s glavnim predstavnicima i dioničarima institucija EU, znanstvenicima, misliocima i istraživačima, na temelju kojih će u srpnju organizirati online debatu Jamm’Europe. Jamm’Europe biti će online diskusija gdje će se okupiti članovi CAE zajednice ali i šira javnost kako bi zajedno promišljali o budućnosti Europe u ovom ključnom povijesnom trenutku. Cilj ove online diskusije, koja će se održati u srijedu 5. srpnja, je poticanje razgovora o budućnosti Europe, ali i kolektivno oblikovanje uspješnog kulturnog scenarija. Jamm’Europe služiti će kao osnova za predlaganje alternativne europske budućnosti koja uključuje kulturu i umjetnost. Rasprava je osmišljena tako da bude inkluzivna te otvorena svima, a više informacija možete saznati na službenoj stranici.

ning_startungtime

 

Leave a Reply


6 − = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum