„SVI NA WOODSTOCK“ ANGA LEEA NA KLUBODROMU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Američkom komičnom dramom „Svi na Woodstock“ (Taking Woodstock, 2009.) Anga Leeja o legendarnom festivalu održanom 1969. godine nastavlja se ovoga četvrtka, 29. lipnja, u 20.30 sati ljetni program Klubodroma Pulske filmske tvornice. Voditeljica će biti Ivana-Nataša Turković, a ulaz je slobodan.

-taking-woodstockScenarij Jamesa Schamusa temelji se na memoarima „Taking Woodstock: A True Story of a Riot, a Concert, and a Life“ Elliota Tibera i Toma Montea, i u filmu pratimo upravo Tibera, aspiranta dizajna interijera u Greenwich Villageu. Tijekom tog ključnog ljeta on radi u motelu svojih roditelja u malom gradiću blizu New Yorka. U želji da ga spasi od financijskih poteškoća i mogućeg zatvaranja odluči pokrenuti mali glazbeni festival, no on se neplanirano pretvara u jedinstveni generacijski događaj. Film je sazdan od mozaika različitih likova (hipija, ratnih veterana, transvestita…) te je fokusiran na način na koji im se u ovom TAKING WOODSTOCKpovijesnom trenutku mijenjaju životi. Zbog toga se kloni spektakla, odnosno pozornice na kojoj se nižu koncerti, što su mu mnogi kritičari i gledatelji zamjerili. Međutim, drugi su istaknuli upravo to kao jaču točku filma – prepričati festival bez njegovog direktnog prikazivanja i korištenja arhivskih snimaka.

„Svi na Woodstock“ je donio Angu Leeju – redatelju, scenaristu i producentu s Tajvana čiji je rad poznat po emotivnoj nabijenosti – nominaciju za najboljeg redatelja na Cannes Film Festivalu.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada „Kultura nova“, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Izvor

Leave a Reply


+ 3 = 9

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum