Započela radionica spekulativnog dizajna „Život na Internetu“ udruge Metamedij

Besplatna radionica spekulativnog dizajna nazivom “Život na Internetu” koju udruga Metamedij ostvaruje u suradnji s Odsjekom za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu, započela je s radom u ponedjeljak 26. lipnja u prostorima udruge Metamedij.

radionica život na internetuRadionica je započela uvodnim riječima organizatora: Marina Jurcana, Maje Iskra i Mateje filipović-Sandalj (u ime Metamedije) i Olega Šurana (u ime Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu). Oni su počaznicima dali osnovne informacije o temi radionice sve što ih narednih dana očekuje.

Radionica nije namijenjena samo polaznicima već i široj javnosti koja će moći prisustvovati javnim predavanjima i finalnoj prezentaciji radova u subotu , 1. srpnja, u 19 sati u MMC-u Luka.

Prvo javno predavanje Estelle Hary i Lee Lippera iz francuskog studija Design Fictiona naziva „The Data of You“ na programu je u ponedjeljak 26. lipnja u 19 sati u prostorima EduSplasha u Društvenom centru Rojc, a bavit će se pitanjem privatnosti, s kratkim uvodom u njeno podrijetlo i evoluciju, odnosno kako se koncept privatnosti mijenja s porastom digitalnih tehnologija. Damir Prizmić iz radionica život na internetu (2)Radione održat će predavanje na temu „Open source (vs) Art“ u utorak 27. lipnja u 19 sati također u prostorima EduSplasha. Krešimir Krolo će održati predavanje „Come out and play: digitalno-interaktivni mediji i participatorna kultura“ u srijedu 28. lipnja u 18.30 sati u prostorima EduSplasha, dok će Jelena Fiškuš i Sean Poropat iz Sonde održati predavanje na temu „Važno je sudjelovati“ istog dana u 19.30 sati također u Rojcu.

Više informacija o radionici spekulativnog dizajna „Život na Internetu“ moguće je pronaći na stranicama udruge Metamedij.

Tekst i fotografije Boris VINCEK

Leave a Reply


5 − 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum