Libero Kokotović i Šandor Slacki: Obrisi

U petak, 25. kolovoza 2017.  u 20:00 sati, u programu “Vrtni đir” Gradske radionice, multidisciplinarni umjetnici Libero Kokotović i Šandor Slacki izvest će poetski performans “Obrisi” koji je zamišljen kao novi i drugačiji pristup čitanju i iskazivanju poetskog teksta. Izvode se tekstovi iz zbirke poezije Libera Kokotovića “Skice, obrisi i kolaži” koji su već korišteni na brojnim performansima i književnim događanjima. Liberova poezija je angažirana i usmjerena prema potrazi za obnovom ljudskosti i individualne svijesti koja u ovom dekadentnom vremenu izumire i kao da se pita: “…a da li se ipak može nešto učiniti”?

Fotka_Libero-i-Šandor

Slobodan Kokotović – Libero rođen je u Puli 1. srpnja 1955. bavi se slikarstvom, kiparstvom, performansom i konceptualnom umjetnošću i član je HDLUI. Pored bavljenja likovnom umjetnošću objavljivao je prozu, novele, humoreske, dramske tekstove i poeziju. Autor je 17 samostalnih izložbi slika u Puli, Parizu, Labinu, Bujama, Šikutima i drugim mjestima. U njegovom likovnom opusu nalaze se slike u kombiniranoj kolaž tehnici, takozvane slike-objekti ili „geometrijska apstrakcija“ odnosno objekti u funkciji poetskih performansi. Izveo je brojne performanse te je tako sudjelovao na 6. danima hrvatskog performansa u Varaždinu 2006. (performans pod nazivom Kara–Mustra), u galeriji Milotić izveo je  perfomans s Đuricom Ciganovićem  na otvaranju izložbe “Bijelo, plavo, crveno”, u Šikutima je izveo perfomans s Đuricom Ciganovićem  “I ludosti gore dragi moji ljudožderi”. Posljednjih godina s Šandorom Slackijem i Đuricom Ciganovićem sudjelovao je s performansima na otvaranju i zatvaranju izložbi kolega i prijatelja likovnih umjetnika.

Šandor Slacki rođen je u Strumi 13. rujna 1956. Godine 1984. odnosno u godini Georga Orwela suosnivač je kultnog umjetničkog alternativno-kazališnog projekta “Dr Inat” u kojem djeluje kao vodeći glumac odnosno  pantomimičar i režiser. Također je suosnivač kazališne udruge “Nemerik” u kojoj djeluje kao glumac i režiser. Ostvaren mu je kazališni projekti “Ah zaboga mr. Drink utišajte se”, a uskoro se očekuje praizvedba kazališnog djela na tekstove Libera Kokotovića. Posljednjih godina vrlo aktivno sudjeluje na brojnim performansima s Đuricom Ciganovićem i Liberom Kokotovićem.

Ulaz na sve programe i aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

Leave a Reply


8 + = 12

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum