ZVONA i NARI: Beograd-Berlin-Budimpešta – međunarodna književna večer

Zvona i nari najavljuju međunarodnu književnu večer Beograd-Berlin-Budimpešta koja će se održati u Ližnjanu u utorak, 8. kolovoza, s početkom u 20 sati. Svi koji dođu družit će se s Jane Flett iz Berlina, Sinišom Stojanovićem iz Beograda i Benedekom Totthom iz Budimpešte.

intJane Flett je škotska autorica kraće proze koja iako živi u Berlinu, piše na materinskom engleskom jeziku, pa je 2015. dobila nagradu Indieberlin kao najbolja berlinska spisateljica engleskog jezičnog izraza alternativne književne scene. Rođena je 1984. u Škotskoj gdje je nastupala na raznim književnim festivalima (pa i na Edinburgh International Book Festivalu) te je 2009. dobila nagradu za mladu književnu nadu: New Writer Award koju dodjeljuje organizacija za promociju kulture knjige Scotish Book Trust. Prozu je objavljivala i na BBC radiju. Piše i poeziju koja je 2012. uvrštena u antologiju Salt’s Best British Poetry. Urednica je časopisa Leopardskin & Limes i suosnivačica programa Queer Stories Berlin. Pjeva i svira violončelo u punk-bendu Razor Cunts.

Siniša Stojanović dolazi nam iz Beograda. Pjesnik je i prozaik mlađe generacije (rođen 1981.), glazbenik koji je kao bubnjar svirao u četrdeset autorskih punk bendova, voditelj klupskih događanja, radio-voditelj, glazbeni producent i urednik. Do sada je objavio tri zbirke pjesama, a zapažen kritički uspjeh postiže prošle godine prvom knjigom proze naslova„Beogradska bilježnica“ (2016.). Riječ je fragmentiranim filozofsko-estetskim zapisima beogradske svakodnevice koje bilježi pripovjedač-svjedok dok se vozi u gradskim autobusima.

Ulomke iz knjige Siniša će čitati na književnoj večeri u Ližnjanu.

Benedek Totth rođen je 1977. u mađarskom Kaposváru te je književnu karijeru gradio prevođenjem djela poznatih imena engleske i američke književnosti kao što su: Cormac McCarthy, Aldous Huxley, Chuck Palahniuk i Hunter S. Thompson. Svoj prvi roman naslova „Holtverseny“ Benedek je objavio 2014. pri vodećoj mađarskoj nakladničkoj kući Magvető Kiadó.

Upravo mu je njegov prvijenac donio nagradu Margó za najbolji debitantski roman u Mađarskoj te godine. Roman se prevodi na engleski, francuski i slovački jezik.

Svi autori u Ližnjanu rade na svojim novim rukopisima, a o tome, kao i o njihovim literarnim i životnim preokupacijama, razgovarat će se na književnoj večeri u Ližnjanu u utorak od 20 sati.

Izvor

Leave a Reply


6 + 7 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum