RADIONICOM ‘’SUFINANCIRANJE FILMSKIH PROGRAMA’’ ZAVRŠIO 3. SAJAM FILMA U PULSKOM KINU VALLI

Pulsko Kino Valli je od 13. do 15. rujna bilo domaćin 3. Sajma filma koji su zajednički organizirali Kino mreža, Hrvatski audiovizualni centar i Javna ustanova Pula Film Festival. Cilj Sajma je bio provođenje svih ključnih aktivnosti Mreže kako bi se nastavilo jačanje hrvatske audiovizualne djelatnosti na svim razinama. Tema prošlogodišnjeg Sajma bila je ”Kina u zajednici” kojom se želio postići veći utjecaj kina u lokalnim zajednicama, a ove godine priča se nastavila temom ”Drugačije kino” sa željom da se nastavi prikazivati i razmjenjivati iskustva razvoja publike i programa, a sve na zadovoljstvo vjernih sadašnjih i budućih posjetitelja.

IMG_2285 (1200x466)

Sajam je u srijedu otvoren panelom ‘’Drugačije kino’’ na kojemu je otvorena tema kreiranja jedinstvenog kino-iskustva i povezivanje filma i kina s drugim umjetnostima.

Uz mnogobrojne radionice i predavanja, drugog dana Sajma, hrvatski distributeri predstavili su programske novine za narednu sezonu. U cilju što kvalitetnije suradnje, planiranja kino-sezone i plasmana filmskih naslova, predstavili su se najznačajniji partneri neovisnih kinoprikazivača.

U petak, zadnjeg dana Sajma, predstavljanjem najboljih praksi moglo se čuti mnogo individualnih priča iz lokalnih sredina.

Članovi Hrvatske mreže neovisnih prikazivača kroz ova tri dana otvorili su niz tema, razmijenili znanja i doživjeli još jedno poučno, zabavno i inspirativno iskustvo. Na mnogobrojnim radionicama i prezentacijama na konkretnim su se primjerima predstavile taktike i strategije koje mogu pomoći razvoju publike, promocije i marketinga te sufinanciranju filmskih programa.

Priredio B. V.

Leave a Reply


4 − = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum