ROVINJ OTVORIO PRVI COWORKING PROSTOR U ISTRI

Nakon Zagreba, Rijeke, Zadra i Osijeka, i Istra ima svoj coworking prostor u Rovinju. Kao što je na konferenciji za medije kojom je predstavljen projekt naglasio gradonačelnik Marko Paliaga, rezultat je to trogodišnjeg rada i truda Gradske uprave u smislu spajanja javnog sektora i civilnih udruga, a sve u cilju realizacije jednog jedinstvenog multifunkcionalnog prostora sa ciljem umrežavanja profesionalaca i slobodnih stručnjaka, te osiguravanja jeftinijeg poslovnog prostora i zajedničke suradnje i poticanja određenih inovacija.

cowork1 (1200x801)„Cilj je coworkinga ne samo zapošljavati i umrežavati mlade stručnjake iz Rovinja već pokušati napraviti jednu širu mrežu nezavisnih znanstvenika, stručnjaka i umjetnika koji bi na nivou regija, u Europi mogli surađivati međusobno, raditi i stvarati. Radi se o jednom jedinstvenom prostoru jer se u istoj zgradi nalaze poduzetnički inkubator i coworking prostor koji su međusobno kompatibilni. Ovdje će se okupljati različita zanimanja i vjerujemo da će to postati jedan rasadnik dobih ideja“, objasnio je Paliaga.

Inicijator projekta je udruga Faro11, grupa nezavisnih profesionalaca koja se okupila sa ciljem rješavanja problema prostora za rad u Rovinju. „Znamo da nije lako mladim i budućim poduzetnicima pronaći i iznajmiti ured, kako cijenovno, tako i prostorno. S ciljem rješavanja tog problema, uspostavili smo dijalog sa Gradom koji se pokazao zaista plodonosnim jer nas je doveo do rezultata koji je jedinstven u Hrvatskoj“, izjavila je predsjednica udruge Tamara Nikolić Đerić.

Za rad sa korisnicima biti će zadužena Ivana Čehić Rabljenović, koja je na konferenciji pojasnila osnovni program coworking prostora, gdje će se održavati radionice crowdfundinga, društvenog poduzetništva, on line marketinga, provođenja EU projekata, ali i savjetovanja na dnevnoj bazi iz kulturno kreativne industrije, dostupnih poticaja na lokalnoj i nacionalnoj razini, te razne konferencije i seminari, kao i podrška lokalnim neprofitnim organizacijama u vođenju vlastitih projekata.

cowork2 (1200x801)Dizajn interijera potpisuje mlada članica udruge Alberta Nikolov a ukupno je u adaptaciju prostora utrošeno oko 900.000 kuna koje je za tu investiciju osigurao Grad Rovinj.

Prostor je otvoren svim osobama koje svoju djelatnost mogu obavljati putem računala, u dijeljenom prostoru koji će biti otvoren od ponedjeljka do petka, od 9 do 17 sati, a po potrebi će se radno vrijeme naknadno i produžiti. U prostoru je dostupan radni stol, ormarić s ključem, kuhinja, printer, scanner, te sala za sastanke. Cjenik će biti dostupan na Facebook stranici Coworking Rovinj i na webu a cijene su – kako je pojasnila Tamara Nikolić Đerić – rezultat praćenja hrvatskih cijena sa pogodnostima od 50% popusta za stanovnike Grada Rovinja. Okvirna cijena kreće se oko 1.000 kuna mjesečno za puno radno vrijeme, odnosno 500 kuna za stanovnike grada, uz mogućnost odabira raznih paketa ovisno o količini korištenja prostora.

Izvor

Leave a Reply


4 + = 7

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum