3. Konferencija o kreativnim industrijama – Kulturni menadžment

Faro11 u suradnji s Istarskom kulturnom agencijom organizira treću po redu konferenciju o kreativnim industrijama, u petak i subotu, 27. i 28. listopada u prostorima Coworking Rovinja. Fokus treće edicije je na kulturnom menadžmentu, karici u produkciji i upravljanju kulturnim sektorom koji u Hrvatskoj ima puno potencijala za razvoj i doprinos ne samo kulturnoj sceni već i gospodarskoj i turističkoj. Konferencija je dvodnevna te ima za cilj razmjenu iskustva i otvaranje novih prilika za mlade kulturnjake (u mendžmentu i produkciji) u Istri i Hrvatskoj.

kult m

Program:

PETAK 27.10.2017.

• Organiziran posjet izložbe TARWUK, Etnografski Muzej Istre, Pazin

• Networking with artists: o umjetničkim rezidencijalnim programima i razvoju*

Zamišljena kao neformalna rasprava u kojoj će umjetnici koji su sudjelovali u raznim umjetničkim rezidencijalnim programima izmjenjivati vlastita konkretna iskustva i znanja o takvim i sličnim projektima za razvoj talenata. U raspravi će se govoriti o tome kako organizirati, održati i unaprijediti programe umjetničkih rezidencija, čemu posvetiti posebnu pažnju, koja je njihova umjetnička, a koja šira, društvena uloga? Vidjeti ćemo i zašto su takvi programi važni, koji je njihov primarni cilj te koji su glavni izazovi. Raspravom želimo ponuditi uvide i saznanja o tome kako najbolje organizirati rezidencijalne umjetničke programe, te potaknuti umrežavanje prisutnih aktera.

Gosti: Hrvoje Hiršl, Liberta Mišan, Dragana Sapanjoš, Valerija Zabret aka Valerie Wolf Gang

Moderator: Boris Vincek

* (Ovaj) dio programa je realiziran putem projekta Međunarodne aktivnosti MP3 platforme koje podupiru Istarska županija i Ministarstvo kulture RH.

SUBOTA 28.10.2017.

Predavanja i radionice, utemeljena na vlastitom iskustvu i radu u domeni kulturnog menadžmenta, istarskoj publici predstaviti će prema planu slijedeći gosti:

Marin Lukanović, filmolog, redatelj, oblikovatelj videa i producent iz Rijeke, predsjednica Hrvatske Alijanse Kulture i osnivačica Doors Art Foundation Daniela Urem, Davor Mišković, osnivač Udruge Drugo more i Clubture, Marino Jurcan, predsjednik udruge Metamedij i MP3 platforme čiji je cilj zagovaranje u sklopu osnivanja centra za nove medije, Nataša Bošnjaković, Rebel Kolektiv, privatna tvrtka koja u suradnji sa Muzejom Grada Rovinja i privatnim kolekcionarima realizira izložbe slavnih umjetnika.

Broj sudionika i sudionica je ograničen pa obavještavamo sve zainteresirane da svoje sudjelovanje na konferenciji prijave do srijede, 25. listopada 2017. na slijedeći mail: ivana@faro11.com.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 − = 6

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum