INDIREKT PREDSTAVLJA: PRVI SHOWCASE FESTIVAL U BEOGRADU

Istarski Indirekt Music & Art Festival u lipnju je obilježio svoje peto izdanje, a ove jeseni će se održati već treći po redu Indirekt festival u Beogradu (od 5. do 8. listopada), u organizaciji Dejana Boškovića iz Ammonite Recordsa. Uslijed regionalnog povezivanja i potrebe za umrežavanjem regionalne nezavisne glazbene scene, u listopadu 2015. u Beogradu i Novom Sadu, održan je prvi Indirekt u Srbiji. Već iduće godine festival je dobio međunarodnu notu. Potaknuti uspjehom prva dva izdanja i pozitivnim reakcijama posjetitelja i umjetnika, Indirekt širi svoj program i postaje Showcase Festival, što znači da nas očekuje najbogatiji glazbeno-edukativni program do sada.

indi2017 plakat 3 ENG (849x1200)U okviru programa sudjelovat će 22 glazbena izvođača i predavači iz čak deset europskih zemalja, što je značajni napredak u odnosu na prošlu godinu. Festival nudi široku paletu žanrova, od indie folka, rocka, dream popa i bluesa do psihodelije, nu jazza, industriala, elektronike i punka. Nastavlja se ovogodišnja suradnja sa zemljom partnerom Austrijom, Austrian music exportom i prestižnim Waves Vienna festivalom. Predstavljaju bendove: At Pavillon i Gospel Dating Service te dobitnike festivalske nagrade Export Award Waves Vienna festivala, indie blues rock duo Cari Cari, koji su ove godine nastupili i u Umagu. U Istri su nastupila i dva mlada, talentirana kantautora, Jakob Kobal iz susjedne Slovenije i Sir Croissant iz BIH. Hrvatski predstavnici na Indirekt Showcaseu su: Baden Baden, Sleepyheads i (The) Lesser Men. Iz Švedske stižu: Barbarisms i Norma. Mađarska predstavlja dva benda: Dope Calypso i The Immigrants, Technoir će biti ovogodišnji predstavnik za Italiju, a Haze & Ash za Crnu Goru i Srbiju. Srbija predstavlja još osam izvođača: Auf Wiedersehen, Ana Avramov, Bitipatibi, Dogs In Kavala, Moloa, Nadja, Presing i Triko.

Festival će se odvijati na nekoliko lokacija u isto vrijeme u skladu s njihovim senzibilitetom: Dorćol Platz, KC Rex i Majstor za pivo, a 5. listopada na otvorenju u Kulturnom Centru Grad će nastupiti bendovi Triko i Barbarisms.

Osim koncerata, koji su u prvom planu, program u Dorćol Platzu će se sastojati od dnevnih radionica i predavanja eminentnih stručnjaka iz glazbene industrije, namijenjenih edukaciji regionalnih glazbenika, ali i sudionicima u procesu stvaranja, proizvodnje, distribucije ili organizacije glazbenih događaja. Brojne pozitivne promjene su se desile na europskoj glazbenoj sceni u zadnjih par godina, s čime je upoznat jako mali broj ljudi u Srbiji i Hrvatskoj. Nedostaju brojni kontakti i suradnje. S jedne strane europski glazbenici trebaju više međunarodne pozornosti, brojniju publiku i kontakte s glazbenim stručnjacima, a s druge strane naši glazbenici s europskim.

Bendovi će imati priliku predstaviti se ljudima iz glazbene industrije naše regije i cijele Europe. “Prvi put dovodimo profesionalce koji će ljudima iz glazbenog svijeta održati radionice s idejom da im prenesu svoja znanja, razmjenom iskustva i primjerima iz prakse. Festival je dobra prilika da se stvore kontakti za buduću suradnju”, kaže glavni organizator Indirekta u Beogradu, Dejan Bošković (Ammonite Records). Ovo je idealna prilika za razvoj (benda, labela, kluba,festivala, agencije…) i širenje na europsko tržište. Zanimljivo je i da će bendovi imati priliku prezentirati se za prestižni Waves Vienna showcase festival, za koji će se u Beogradu primati  prijave za iduću godinu.

Indirekt će se ove godine osim glazbom, baviti i književnošću. Ljubiteljima pisane riječi u subotu 7.listopada u podne će biti predstavljeni najznačajniji književni blogovi četiri blogerice iz regije: Tijana Banović, ugledni web-časopis „Crna ovca” (Srbija), Alis Marić, najčitajniji blog u regionu „Čitaj knjigu” (HR), Ingrid Divković, regionalna blog senzacija i autoricaa hit knjige „J**e li vas ego” (HR) i Tanja Đorđević, iz sjajnog projekta i festivala „ČitamЧиташ” (Srbija).

Informacije o festivalu pratite na Facebook stranici festivala.

Priredio B. V.

Leave a Reply


+ 1 = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum