Koncertom Jean-Michela Bernarda završen 5. Međunarodni festivala glazbe i zvuka

Svečanim koncertom Jean-Michela Bernarda završen je 5. Međunarodni festival glazbe i zvuka koji je održan od 20. do 22. listopada u pulskom hotelu Park Plaza Histria. Jean-Michel Bernard, slavni je P1190458 (1200x900)francuski pijanist i skladatelj filmske glazbe, koji je u tijekom svoje karijere surađivao s redateljima kao što su Martin Scorsese (“Taksist”, “Razjareni bik”, “Posljednje Kristovo iskušenje”, “Pokojni”), Wes Anderson (“Hotel Grand Budapest”) i Michel Gondry („Ljudska priroda“). Tijekom koncerta pridružila mu se i supruga – japanska glazbenica i pjevačica Kimiko Ono, a prije njegovog nastupa izvedbom jedne skladbe publiku je počastio i umjetnički direktor festivala Ozren Glaser.

ISFMF jedan je od tek četiri festivala filmske glazbe na svijetu. Misija festivala je promoviranje glazbe i zvuka kao nezamjenjivih elemenata u filmu, umrežavanje skladatelja, majstora zvuka, filmaša i ostalih ljubitelja filma i filmske glazbe.

P1190450 (1200x900)Bogat ovogodišnji program sastojao se od panela i masterclass predavanja na teme: Kako emocija ulazi u glazbu?; Kreativnost u glazbi; Glazba u filmu Gospodar prstenova; Zvuk vrijedan Oscara; Žene u Show Businessu; Umjetnost dizajniranja zvuka, itd. Sve ove i mnoge druge zanimljive teme posjetiteljima festivala predstavili su gosti poput producentice Beth Krakower, osnivačice The Krakower Group, tvrtke specijalizirane za zastupanje skladatelja i rukovoditelja u industriji filmske i TV glazbe; Roberta Townsona, producenta i izvršnog predsjednik Varese Sarabande (Universal Music Group), najveće izdavačke kuće za filmsku glazbu na svijetu, koji je sam potpisao izdavanje preko 1300 albuma filmske glazbe; Jean-Michela Bernarda, čuvenog francuskog pijaniste i skladatelja filmske glazbe bogate karijere u kojoj je surađivao s redateljima kao što su Martin Scorsese i Wes Anderson, čovjek kojeg je Ray Charles smatrao genijem; Selme Prodanović, uspješne poduzetnice te filmske i glazbene producentica koja inspirira pojedince diljem svijeta da postanu uspješni poduzetnici, a tu su bili i mnogi drugi uspješni stručnjaci iz regije i svijeta koji su upravo kroz svoju stručnost i iskustvo sudionike festivala uveli u svijet filmske glazbe.

Tekst i fotografije B. VINCEK

Leave a Reply


− 3 = 2

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum