Radionica Remiks identiteta 4 udruge Metamedij

Udruga Metamedij u suradnji s udrugom TradInEtno od 6. do 9. te od 14. do 19. studenog organizira besplatnu radionicu osnova glazbene produkcije u digitalnom okruženju i remiksiranja tradicijske glazbe pod nazivom Remiks identiteta u Društvenom centru Rojc u Puli.

web-new (2)Remiks identiteta je višegodišnji projekt udruge Metamedij koji se provodi u okviru Metamedia Remiks Laba (kreativnog laboratorija DC-a Rojc) i glazbenog community studija Metamusic. Projekt nastoji uspostaviti dijalog između tradicijske i suvremene glazbe, te istražuje mogućnosti komunikacije među društvima, kulturama, tradicijama, povijesnim razdobljima i smjerovima kroz suvremenu glazbu, remiksirajući tradicijsku glazbu sa suvremenom.

Cilj radionice je producirati vlastite remikseve kroz grupni rad i stručno mentorstvo te educirati polaznike o upotrebi digitalnih alata za produkciju glazbe. Koristeći remiks kao metodu novomedijske produkcije, aktivnost dopušta mladima da propituju glazbeno stvaralaštvo u digitalnom okruženju, te razmišljaju o pravcima kretanja tradicijske glazbe i novim načinima njenog postojanja. Cilj aktivnosti je odmaknuti se od stereotipnog i nedovoljno promišljenog shvaćanja remiksa, te ga prikazati kao alat za radikalan i refleksivan pristup, kojim se preispituju forme i sadržaji nekih izvornih skladbi te pronalaze razne mogućnosti suvremenog kontekstualiziranja.

Program radionice uključuje predavanja, diskusije i praktičan rad u grupama uz stručno mentorstvo glazbenika Gorana Farkaša, Nenada Kovačića te producenta Marina Morosina i Bruna Legovića.

Radionica je namijenjena mladima, studentima, te mladim glazbenicima i producentima. Uvjet za prijavu je: osnovno poznavanje sviranja nekog glazbenog instrumenta (trzalački, puhački, udaraljke, klavijature, itd.) ili pjevanja, te osnovno poznavanje rada u digitalnim alatima za produkciju glazbe (Ableton, Cubase, Reason, itd).

Mentori radionice su Goran Farkaš i Marino Morosin, a umjetnički voditelj Nenad Kovačić.

Aktivnosti poput Remiksa identiteta omogućuju studiozan i eksperimentalan pristup razini umjetničke produkcije gdje se radi o suradničkim umjetničkim projektima na temelju miješanja više žanrova i pristupa stvaranju glazbe.

P1150262Program

1. TJEDAN

Ponedjeljak 6.11.

17:00 – 20:00

Bruno Legović:

“Osnove glazbene produkcije u digitalnom okruženju”

Utorak 7.11.

17:00 – 20:00

Bruno Legović:

“Osnove glazbene produkcije u digitalnom okruženju”

Srijeda 8.11.

18:00-20:00 (predavanje + diskusija)

Goran Farkaš:

“Novo postojanje tradicijske glazbe” – *predavanje otvoreno za javnost

Četvrtak 9.11.

18:00-20:00 (predavanje + diskusija)

Edi Cukerić:

“Osnove aranžiranja u glazbi” – *predavanje otvoreno za javnost

P11502672. TJEDAN

Utorak 14.11. – Nedjelja 19.11.

17:00 – 21:00

višednevna radionica i zajednička produkcija

Umjetnički voditelj:

Nenad Kovačić

Za sudjelovanje na radionici možete se prijaviti slanjem e-maila na adresu: mmlab@metamedia.hr. Broj sudionika je ograničen. Prijava treba sadržavati: ime i prezime, adresu, mobitel, e-mail, životopis (zanimanje, područje djelovanja, vještine, itd. – max 900 znakova) i motivaciju za radionicu (max 900 znakova). Sudjelovanje na radionici je besplatno. Polaznici će biti odabrani na temelju prijavnice. Uvjet za prijavu je: osnovno poznavanje sviranja nekog glazbenog instrumenta (trzalački, puhački, udaraljke, klavijature, itd.) ili pjevanja, te osnovno poznavanje rada u digitalnim alatima za produkciju glazbe (Ableton, Cubase, Reason, itd.)

Nenad Kovačić je glazbenik i multi-instrumentalist iz Zagreba. Glazbom se aktivno bavi od 1997. kada je nastao njegov prvi bend Antenat, koji djeluje vrlo aktivno i dan danas. Od 2003. godine član je benda Afion, od 2003. – 2007. član benda Rhythm Tribe, od 2008. Našeg malog Afro Benda. 2011. započinje suradnju s Damirom Imamovićem kao član benda Sevdah Takht Damira Imamovića. Kao povremeni suradnik ponekad koncertno prati Dunju Knebl, Le Zbor, Čipkice. Sa svojim bendovima sam u posljednjih deset godina održao je nekoliko stotina koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu (Francuska, Njemačka, Italija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Grčka, Slovenija, Makedonija, Švedska, Danska, Belgija, Norveška, Švicarska, Rusija, Šetlandsko otočje) te izdao sedam albuma. Njegov glavni instrument je Djembe (zapadno afrička udarljka), kojeg je učio svirati na mnogobrojnim radionicama raznih afričkih majstora. Dobitnik je strukovne glazbene nagrade „Status“ (2006.) za najboljeg instrumentalistu u kategoriji etno glazbe. Od 2007. godine djeluje i kao autor kazališne i filmske glazbe, te se bavi improvizacijskom i suvremenom glazbom.

Goran Farkaš je glazbenik iz Pazina koji se bavi tradicijskom glazbom istarskog poluotoka. Svoj rad najviše kanalizira kroz rad grupe Veja, te udruge TradInEtno. Do sada je surađivao s mnogim glazbenicima kao što su: Dario Marušić, Nigel Osbourne, Trevor Brown, Toni Pešikan, Lidija Dokuzović, Allan Skrobe, na glazbi u predstavama u Kazalištu Ulysses i Istarskom narodnom kazalištu. Dugogodišnji je suradnik udruge Metamedij na projektu Remiks identiteta.

Marino Morosin je mladi full-time producent i kako kaže, u slobodno vrijeme student. Aktivno djeluje od sredine 2000. Tijekom godina je stvarao u sklopu kolektiva DEM-crew (produkcija i beat making) te grupe Soundcheck Regaz s kojom izdaje album “Macchiato i čaša vode”. Nešto kasnije okreće se samostalnom radu s naglaskom na Chill Trap/Electronic Beats glazbu iz čega nastaje EP “We Can Fly”.

Udruga Metamedij je neprofitna organizacija koja u suradnji s mladima potiče umjetničke i kulturne inicijative u području novomedijske umjetnosti i tehnologija. Od 2001. godine bavi se unaprijeđenjem uvjeta za glazbenu i video produkciju i izdavaštvo mladih autora, razvojem izvaninstitucionalnog obrazovanja mladih u području novomedijskih umjetnosti i medijske pismenosti, osnaživanjem civilnog sektora u cilju kreiranja javnih politika iz područja nezavisne kulture i politike za mlade, razvojem novih i inovativnih projekata kroz međusektorsku suradnju.

Udruga TradInEtno je neprofitna organizacija čiji je cilj promicanje i razvitak kulture i kulturne baštine središnje Istre. Od 2013. godine, kada je osnovana, unapređuje načine interpretacije kulture i kulturne baštine prvenstveno u sjedištu udruge (Pazinu) organiziranjem festivala, radionica, predavanja i ostalih edukativnih sadržaja. Do sada je udruga surađivala s raznim institucijama i organizacijama civilnog društva kao što su: Etnografski muzej Istre, Centar za nematerijalnu kulturu Istre, Muzej Grada Pazina, Hrvatska Glazbena Mladež, udruga Metamedij…

Donatori su: Zaklada “Kultura Nova”, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Pula i Istarska županija.

Priredio B. V.

Leave a Reply


3 − 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum