Snimi film o Poreču i prikaži ga na 7. Poreč Doxu

U tijeku su pripreme za sedmi po redu Poreč Dox. Međunarodni festival dokumentarnog filma, za koji filmove bira Đelo Hadžiselimović, u porečkom će se kinu održati od 6. do 11. studenog 2017. Osim vrhunskih dokumentaraca po Hadžiselimovićevom izboru, raznolikog off-programa i odličnih koncerata, Dox ove godine nudi i nove edukacije, a sve još jednom organizira Pučko otvoreno učilište Poreč.

pd7

U glavnom programu 7. Poreč Doxa naći će se deset dokumentarnih filmova recentne domaće i strane produkcije, a više o selekciji i popratnim festivalskim sadržajima bit će poznato tijekom idućeg mjeseca. I dok pripreme za 7. Poreč Dox traju, prijave na edukacije koje će se održavati u drugoj polovini listopada već su počele.

Svi koji su oduvijek željeli snimiti film, ali možda nisu imali uvjete ili pak potrebno znanje, doći će na svoje na tečaju animacije fotografije. Polaznici će tijekom tečaja na naprednijoj razini svladati programe Adobe Photoshop, Premiere i After Effects, čime će dobiti cjelovitu podlogu za budući samostalni rad. Zadatak za polaznike tečaja bit će od animiranih fotografija snimiti film o Poreču, a završni radovi bit će prikazani u programu 7. Poreč Doxa.  Kako bi uspješno napredovali kroz tečaj, od polaznika se očekuje osnovno znanje rada u Photoshopu i – ideja za film.

Za početnike u svijetu fotografije, ili pak one koji svoj rad žele podići na višu razinu, Dox donosi i tečaj obrade fotografije u Adobe Photoshopu. Ovaj će tečaj, osim fotografima početnicima, dobro doći i svima koji se privatno ili profesionalno susreću s grafičkim oblikovanjem, poput budućih studenata srodnih područja, (digitalnih) marketingaša i ostalih kreativaca.

Tečajeve će voditi međunarodno priznati fotograf i pedagog Rajko Bizjak iz Slovenije, koji je već predavao na Dox edukacijama, te animator i crtač stripova Ronaldo Peharec iz Hrvatske.

Prijave na tečajeve otvorene su do 11. listopada, no kako je broj mjesta ograničen, zainteresirani se pozivaju da prijave što prije. Više informacija dostupno je na webu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, a za najnovije vijesti o 7. Poreč Doxu pratite Facebook stranicu Poreč Dox.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + = 16

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum