3. PULICA U KAPUTU – Dani dječjeg filma (od 15. do 19. Studenog) u kinu Valli

Ovogodišnji posljednji program Pulskog filmskog festivala – Pulica u kaputu –  od 15. do 19. studenog, u jutarnjim i popodnevnim terminima u Kinu Valli donosi 12 vrhunskih filmova pulicanamijenjenih najmlađima. Niz kratkih i dugometražnih filmova, namijenjeni predškolskom i školskom uzrastu, interpretirati će njima bliske teme poput prijateljstva, školovanja i obitelji, i ujedno im na taj način predstaviti i neospornu kvalitetu alternativne kinematografije naspram holivudskih hitova; između kojih francusku, češku, kolumbijsku i japansku produkciju. Filmove će ocjenjivati ‘stručan’ dječji žiri, ali i publika koja će po završetku svakog filma zaokružiti željenu ocjenu na glasačkom listiću.

Popularna jednodnevna, dvosatna radionica izrade filmske knjige (flipbooka), održavat  će  se  svakodnevno, a namijenjena je djeci od 7  do 12 godina. U uvodnom teorijskom dijelu polaznici će dobiti kratki uvid u svijet animacije i animiranog filma, a potom će se održati praktični dio radionice u kojem će svatko od polaznika, uz stručno vodstvo mentora Vibora Juhasa, izraditi svoj primjerak animirane priče. Prijava je obvezna zbog ograničenog broja mjesta a može se izvršiti e-poštom na fus@kinovall.net.

Uz filmove i radionicu, 3. Pulica u kaputu donosi i svakodnevno polusatno čitanje priča u suradnji s Udrugom Pusti priču, dok je u suradnji s Udrugom Art studio realizirana izložba keramičkih predmeta koje su zajedno izradili djeca i roditelji.

Programu neće nedostajati ni glazbe za što se pobrinula Udruga OKUD Istra, koja okuplja sve ljubitelje glazbe, a posebno mladež. Sa svojim sekcijama doprinosi promicanju i afirmaciji kulturnog identiteta grada Pule, Istarske županije i Republike Hrvatske u svijetu. Posebna je briga udruge promicanje i promoviranje harmonike, pa je u OKUD-u Istra najznačajnija sekcija harmonikaški orkestar “Stanko Mihovilić“. OKUD će tijekom 3. Pulice u kaputu prirediti 5 kratkih koncerata koji će se održati u velikoj dvorani Kina neposredno prije projekcija filmova. I interijer kina će biti posebno osmišljen a za uređenje pobrinuli su se  učenici Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna-Pula, grafičkog i kiparskog usmjerenja pod vodstvom nastavnika Alena Floričića i Andija Pekice.

Ulaz na sve projekcije i popratne programe je slobodan.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + = 10

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2023 | Impressum