Počeli upisi u 13. Školu filma „Pulska filmska tvornica 2017.“

13. Škola filma „Pulska filmska tvornica 2017.“ koju će voditi filmski autor Zorko Sirotić, redatelj i scenarist Toma Zidić, snimatelj Martin Šatović te producent i montažer Marko PULSKA_FILMSKA_TVORNICAZdravković-Kunac bit će održana od 6. do 16. studenog u Klubu PFT-a. Besplatna Škola u sklopu koje će polaznici realizirati svoj kratkometražni dokumentarni ili eksperimentalni film počet će u ponedjeljak, 6. studenog, u 18 sati, dok će u četvrtak, 16. studenog, u 21 sat biti održana premijera nastalih radova. Prijave se primaju do 6. studenog, a sudjelovanje je ograničeno na deset polaznika.

Kao i do sada, Škola će se sastojati od razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, no ovog će puta za realizaciju filmova polaznici imati na raspolaganju deset dana. Oni će biti podijeljeni u grupice svaku od kojih će kroz cjelokupni proces izrade filma voditi po jedan voditelj, s time da će filmove razvijati ne samo putem individualnog mentorstva već i na zajedničkim sastancima.

Škola je namijenjena kreativnim osobama bez ili s malo iskustva u izradi filma koje žele savladati proces njegove realizacije i napraviti vlastiti film. Ona se nastavlja na dosadašnju Mentori 13 radioniceLjetnu radionicu izrade filma koja je nakon desetogodišnjeg rada promijenila koncept u cilju postizanja kvalitetnog obrazovanja i produkcije lokalnih umjetničkih snaga.

Zainteresirani za pohađanje moraju ispuniti prijavnicu koja se nalazi ovdje te navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju ekranizirati.

Pulska filmska tvornica organizira Školu u suradnji s Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, a uz financijsku pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura nova.

Dodatne informacije moguće je dobiti putem maila pulskafilmskatvornica@gmail.com i broja mobitela 095 55 818 53.

BIOGRAFIJE VODITELJA:

Zorko Sirotić (1985.) je član Kinokluba Zagreb (od 2000. godine) u kojem je od 2014. Koordinator produkcije. Autor je više igranih, dokumentarnih, namjenskih i eksperimentalnih filmova prikazivanih na domaćim i inozemnim festivalima, te na televiziji. Od 2013. do 2015. radio je kao televizijski snimatelj. Od 2015. godine mentorira filmsku radionicu na festivalu “7 dana stvaranja” u Pazinu, a iste godine postaje i voditelj Inspiration Foruma na Jihlava International Documentary Film Festivalu u Češkoj. Njegovo formalno obrazovanje uključuje primijenjene umjetnosti, primijenjene znanosti u sigurnosti, religijske znanosti i film. Trenutno je na diplomskom studiju FTV režije na ADU. Tvorac je underground talk showa  “Sudnji dan” i emisije “Val razuma” na Radio Studentu. Dugi niz godina je stalni suradnik dvotjednika za kulturna i društvena zbivanja “Zarez”. Objavljivani je pisac, prevoditelj i lektor, te je predstavnik organizacije the Beard Liberation Front za Centralnu i Istočnu Evropu (imenovan 2013. godine). 2016. godine postaje programski direktor revije hrvatskog kratkog filma “Kratki na brzinu”.

Toma Zidić (1988.) je redatelj i scenarist s više od deset godina iskustva u filmskoj industriji. Prve filmove realizirao je 2004. kao član Kinokluba Zagreb. Otada je napravio deset kratkometražnih filmova i režirao dvije kazališne predstave. Objavljivan je autor poezije i suosnivač te umjetnički ravnatelj revije hrvatskih kratkometražnih filmova „Kratki na brzinu“. Živi i radi u Zagrebu.

Martin Šatović (1992.) je apsolvent snimanja na ADU. S Lukom Lovrenčićem snimio je srednjemetražni televizijski dokumentarac „Tri za deset“. Također, snimao je brojne studentske filmove u sklopu Akademije, a bio je i direktor fotografije na filmu „Povratak“ Filipa Herakovića. Na Špancirfestu je vodio radionicu „Filmsko kazalište“, na festivalu Vizura otoka bio je asistent voditelju radionice „One Take“, dok je u Školi medijske kulture „Ante Peterlić“ bio asistent na Radionici snimanja.  Do sada je imao jednu samostalnu izložbu fotografija i sudjelovao na dvjema grupnim.

Marko Zdravković-Kunac je bio koordinator i voditelj programa Autonomne tvornice kulture Attack te osnivač Festivala Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI). Bio je osnivač i prvi predsjednik Fantastično dobre institucije Fade In u sklopu koje je kao producent i novinar realizirao preko 150 reportaža za HRT-ovu emisiju „Dobro Jutro, Hrvatska“. Producirao je TV serijal „Treći sektor“ , koproducirao s udrugom B.a.B.e. dokumentarni film „Iskrivljeni odrazi“ Tatjane Božić te niz kratkih promotivnih filmova. Godine 2004. pokrenuo je Pulsku filmsku tvornicu unutar koje je vodio 20-ak različitih radionica i producirao preko 70 filmova. Radio je i kao profesionalni montažer u raznim studijima te na lokalnim i državnim televizijama.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − = 2

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum