Svečano otvoren 7. Poreč Dox

Uz zvuke Beatlesa, u ponedjeljak 6. studenog, otvoren je 7. Poreč Dox, međunarodni festival dokumentarnog filma. Otvorenje festivala u porečko kino izmamilo je brojne ljubitelje filma i glazbe, koji su mogli uživati u filmu „The Beatles: Eight Days a Week“ i koncertu The Beatles Revival Banda. Na festivalu će se sve do subote, 12. studenog, prikazivati filmovi po izboru Đele Hadžiselimovića, a sve će završiti velikim koncertom Jinxa.

_38A2859_Andi_Bancic_5d_06_11_2017 (1200x800)

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Poreč Snježana Radetić pozdravila je okupljene, a na svečanom otvorenju govorili su i Đelo Hadžiselimović, selektor i moderator festivala, dogradonačelnica grada Poreča Nadia Štifanić Dobrilović te Vladimir Torbica, pročelnik za kulturu Istarske županije.

_38A2891_Andi_Bancic_5d_06_11_2017 (1200x800)

Hadžiselimović se osvrnuo na fenomenalan program festivala u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, dok je dogradonačelnica čestitala Učilištu na odlično organiziranom projektu i izrazila zadovoljstvo činjenicom da su građani Poreča ovu manifestaciju, koja iz godine u godinu raste, prigrlili kao svoju. Pored vrhunskog programa i brojne publike Torbica je izdvojio i novu kvalitetu Poreč Doxa, odnosno film „Ljubav ima četiri oka, a opet je slipa“, koji su snimili učenici Srednje škole Mate Balote iz Poreča. Film će na Doxu biti prikazan u četvrtak, 9. studenog.

_38A2935_Andi_Bancic_5d_06_11_2017 (1200x800)

„The Beatles: Eight Days a Week“, film oskarovca Rona Howarda, ispunio je porečko kino, a gledatelji su kroz brojne intervjue i originalne snimke iz najboljih dana najpopularnijeg benda svih vremena otplovili u šezdesete. Dok je film završavao, The Beatles Revival Band iz Rijeke počeo je u pozadini svirati. Poznate melodije i zanimljiva scenografija pružile su tako publici gotovo autentičan glazbeni doživljaj u kinu.

Priredio B. V.
Fotografije Andi BANČIĆ

Leave a Reply


7 − 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum