Održana radionica „Lajk za kulturu“ udruga Metemedij i Pulska filmska tvornica

Besplatna radionica stvaranja sadržaja i promocije na društvenim mrežama naziva „Lajk za kulturu“, u organizaciji udruga Metamedij i Pulska filmska tvornica, održavana je od 6. do 18. prosinca i okupila je šesnaest polaznika.

Radionica se sastojala od četiri susreta koja su obuhvaćala teme iz novinarstva, reportažne fotografije, community manegamenta i stvaranja sadržaja za društvene mreže uz novinara i urednika Borisa Vinceka, profesionalne fotografe Hassana Abdelghania i Daniela Kiršiča te marketinških stručnjaka Branka Mejaka i Matije Plastiča iz Mijene – Agencije za digitalni marketing.

Tijekom prvog i drugog susreta polaznici su usvajali teorijska i praktična znanja koja su im bila potrebna kako bi se pripremili za samostalni rad – praćenje i izvještavanje s kulturnih događanja na području grada Pule. Za vrijeme trećeg susreta pripremljene izvještaje i fotografije objavljivali su na društvenim mrežama primjenjujući mnogobrojne savjete članova iz Mijene kako bi objavljeni sadržaji dobijeli do što većeg broja korisnika društvenih mreža. U posljednjem se susretu radilo na analizi nastupa na društvenim mrežama koristeći se alatima za praćenje metrike, pritom učeći i o razlici između organskog marketinga i plaćenih oglasa.

Nakon održane radionice, polaznicima je ponuđena mogućnost da se priključe radu u redakciji portala Kulturistra.hr te da postanu aktivni članovi marketinškog tima Pulske filmske tvornice na projektu Medionauti.

Tekst i fotografije Maja ISKRA

Leave a Reply


+ 7 = 12

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum