Otvorenje kluba Kotač: Odgovor srednjostrujaškim prostorima za kulturu

U Društvenom centru Rojc, u petak 8. prosinca, službeno je otvoren Klub Kotač – prvi coworking umjetnički klaster u Puli. Osnovan od strane Seasplash kolektiva kao nadogradnja postojećoj Edusplash platformi – multimedijalnoj platformi za edukaciju i razvoj. Iako Organizatori napominju da nije bilo planirano prisustvo političara, otvorenju prostorija je prisustvovao i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je inicijatorima zaželio puno uspjeha u radu.

Kotač je netipično coworking mjesto u kojem mogu sudjelovati svi kolektivi, udruge i pojedinci koji se bave kulturom, produkcijom kulturnih i drugih događanja. Glavna ideja je da služi kao platforma koja omogućava prostor za djelovanje, stvaranje, promišljanje i prezentaciju svih neafirmiranih umjetnika, organizatora u kulturi, aktivistima i mladima.

Organizatori su istaknuli da je udrugu Seasplash na pokretanje kluba potaknula skromna ponuda klubova i centara koji se u Puli bave umjetnošću te da su htjeli napraviti centar koji neće služiti samo za zabavu i suradnju nego i za razmjene novih ideja, kao i nova udruživanja. Naveli su i da otvorenje Kluba Kotač pulskoj nezavisnoj sceni donosi novi, nekomercijalni prostor za proizvodnju kulture te kulturnih i edukativnih programa.

U sklopu otvorenja prostora izložbom fotografija treće generacije polaznika Osnove fotografije prikazani su radovi nastali kroz Edusplash platformu. Adrenalinski udar u jednom momentu priredili su plesači iz AB Originala koji su među posjetiocima improvizirali plesnu arenu, a sve su to začinili mladi parkuristi iz Teama Limitless svojim trikovima. Predstavljeni su zatim radovi iz Ableton Laba, nakon čega je uslijedio performans „342nd Day Of The Year“ Alena i Nenada Sinkauza. Nakon ponoći krenula je i plesna zabava. Nakon ponoći, na sceni se izmjenjivalo preko 20 DJ-eva – rezidenata Seasplash kolektiva i njihovi gosti.

Tekst Dragana STANIĆ

FotografijeDaniel KIRŠIĆ

Leave a Reply


4 − 2 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum