Natječaj za dodjelu 11. HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost

rok: 31.01.2018

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb i Hrvatski Telekom objavljuju jedanaesti natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost, najveće i jedne od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj. Natječaj je otvoren do 31. siječnja.

Natječaj je poziv za umjetnike koji se bave multimedijskom proizvodnjom slike i zvuka, novim tehnologijama komunikacije te područjem presijecanja umjetnosti i tehnologije. Isto tako, pozivaju se i umjetnici koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika.

HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost najveća je i ujedno jedna od najznačajnijih nagrada za suvremeno vizualno stvaralaštvo u Hrvatskoj. Izložba odabranih radova tijekom proteklih se deset godina profilirala u reprezentativan i relevantan pregled situacije na domaćoj likovnoj sceni. Izborom od tridesetak do četrdesetak radova ravnopravno su se na izložbama prezentirali i nagrađivali umjetnici svih generacija s radovima u različitim medijima. Tijekom proteklog desetljeća na natječaj se godišnje prijavljivalo više od dvjestotinjak autorica i autora, te su svake godine dodjeljivane tri otkupne i jedna nagrada publike. Otkupljeni radovi čine Zbirku Hrvatskog Telekoma koja je sastavni dio fundusa Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, a dio nagrađenih radova u međuvremenu je izlagan u stalnom postavu Muzeja.

Radove ocjenjuje i odabire međunarodno stručno povjerenstvo, te dodjeljuje tri otkupne nagrade: prvu nagradu u iznosu od 75 tisuća kuna, drugu nagradu u iznosu od 45 tisuća kuna i treću nagradu u iznosu od 40 tisuća kuna. Nagrada publike u iznosu od 10 tisuća kuna isplaćuje se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova publike koje prebrojava posebno povjerenstvo po zatvaranju izložbe. Nagrada nije otkupna i isplaćuje se autoru kao poticaj za daljnji rad. Svake godine međunarodno stručno povjerenstvo poziva izravno na izlaganje tri autorice i/ili autora, koji dobiju 7 tisuća kuna za produkciju radova.

Natječaj za dodjelu HT nagrade za hrvatsku suvremenu umjetnost otvoren je do 31. siječnja 2018. Uvjet za sudjelovanje na natječaju jest da je prijavljeni rad nastao nakon 1. siječnja 2016. Prijavljeni kandidati moraju biti državljani Republike Hrvatske. Autori na natječaj prijavljuju samo jedan rad, i to isključivo putem e-prijavnice – http://artt.hr/prijavnica/. Podatke treba dostaviti na hrvatskom i engleskom jeziku. Prijave poslane nakon 31. siječnja smatrat će se nevažećima.

Svi prijavljeni kandidati će po završetku rada stručnog povjerenstva, a najkasnije do 28. veljače 2018. biti obaviješteni o radovima odabranima za izlaganje na 11. izložbi HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost koja će se održati u MSU.

Organizator ima pravo objave i korištenja prijavljenih radova za potrebe publiciranja te u marketinške i promotivne svrhe.

Izvor

Leave a Reply


8 − = 0

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum