Predstavljanje monografije „Istra u novom vijeku“

30. svezak iz serije Katalozi i monografije Arheološkog muzeja Istre pod nazivom „Istra u novom vijeku“ bit će predstavljen u četvrtak, 18.siječnja, s početkom u 12 sati u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

U monografiji su sakupljena znanstvena predavanja na temu Istra u novom vijeku koja su održana u sklopu i tijekom izložbe „Istra, lav i orao“, postavljene u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca od 2. srpnja 2015. do 31. siječnja 2016. godine. Arheološka izložba predstavila je materijalnu građu u rasponu od 14. do 18. stoljeća, u razdoblju u kojem je Istra bila podijeljena između Mletačke Republike i Kuće Austrije.

Tim popratnim programom, u kojem su se svojim zanimljivim izlaganjima predstavili predavači iz cijele Hrvatske, željela se arheološka građa multidisciplinarnim pristupom povezati sa srodnim znanostima, ali i doprinijeti sadržajnoj raznovrsnosti same izložbe te upoznati širu javnost s istarskim novovjekovljem. S različitih aspekata, toj su temi svoj prilog dali povjesničari umjetnosti i povjesničari, ali i arheolozi, arhitekti, muzikolozi, klasični filolozi i jezičari.

Predavanja su objavljena u ediciji Monografije i katalozi Arheološkog muzeja Istre, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 6 = 0

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum