Kino Kotač: „Zašto je Dragan napravio orkestar?“ u DC-u Rojc

Dokumentarni film „Zašto je Dragan napravio orkestar?“ redatelja Nikole Spasića bit će prikazan u utorak, 20. veljače u 19 sati u Klubu kotač u Društvenom centru Rojc.

„Dragan Petrović, Rom iz malog sela na Balkanu, nekada je trgovao konjima, a onda je na vašaru zamijenio konja za tamburu. Nikada nije naučio note, ali je svoja tri maloljetna sina naučio da sviraju na sluh i s njima napravio orkestar ne samo da bi zaradio za život nego prije svega da bi porodicu držao na okupu. Borba za opstanak ovog neobičnog orkestra prožeta je komičnim, ali i duboko emotivnim trenucima“, piše u opisu filma.

Nikola Spasić je završio osnovne studije multimedijalne režije na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, magisterij studije filmske i televizijske montaže na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, a trenutno je doktorand na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu. Jedan je od osnivača Inkubatora multimedijalne umjetnosti i kreativnih industrija – REZON, u sklopu kojeg sudjeluje u realizaciji igranih, dokumentarnih i animiranih filmova i serijala. “Zašto je Dragan napravio orkestar” je Spasićev prvi dugometražni dokumentarni film.

Izvor

Leave a Reply


9 + = 15

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum