Monte Librić u 11. izdanju uz temu animacije

Ovogodišnji, 11. Monte Librić – festival dječjih autora i nakladnika poigrat će se animacijom kao glavnom temom, a „brdo knjiga“ oživjet će uz pomoć suvremenih tehnologija od 23. do 29. travnja u pulskom Circolu Zajednice Talijana.

“Svijet književnog djela oživljava u isprepletenosti teksta, ilustracije i filma pa je i sama animacija, kao „slika u pokretu“ sve popularnija u približavanju knjiga djeci. Multimedijalni sadržaji i vizualne umjetnosti danas su postali svakodnevnica jer animacija je uzbudljiv medij, kao stvoren za interpretaciju dječjih knjiga. Usto, „pokretna ilustracija“ može poslužiti i kao dodatak priči uljepšavajući čitanje i obogaćujući dječju maštu.

Brojni ilustratori dječjih knjiga nerijetko postaju „animatori“, a animirajući svoj ili tuđi tekst njeguju cijeli niz stilova stvarajući osobit oblik umjetnosti. Librić će zato istražiti i mogućnosti digitalne i interaktivne knjige, a predstavit će i druga tehnološka dostignuća koja pružaju nebrojene mogućnosti spajanja literature i suvremene tehnologije, poput svjetlosnog dizajna ili formata proširene stvarnosti. Festival će okupiti neke od najpriznatijih hrvatskih i inozemnih autora iz ovog umjetničkog područja.

Na brojnim programima i radionicama, likovi iz knjiga oživjet će kroz animirane formate, ali i kroz kazališnu umjetnost – predstave i scenske igre, a bit će prikazani i animirani filmovi domaćih autora. U izložbeno-prodajnom dijelu, svoje naslove izložit će više od 60 nakladnika iz Hrvatske i Italije”, navode organizatori.

Izvor

Leave a Reply


9 + = 15

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum