Poziv za prijavu filmova na 27. Dane hrvatskog filma

rok: 15.04.2018

Raspisan je poziv za sve zainteresirane da i ove godine svojim sudjelovanjem pridonesu održavanju i što reprezentativnijem programu Dana hrvatskoga filma, manifestacije koja je podjednako važna svim filmašima i gledateljima hrvatskoga filma, jer se na njoj prikazuje, procjenjuje i nagrađuje najbolje iz jednogodišnje hrvatske filmske produkcije.

Prijave filmova za natjecateljski program 27. Dana hrvatskog filma zatvaraju se 15. travnja, a filmovi se prijavljuju putem e-maila: prijave@danihrvatskogfilma.net. Prijave su otvorene u kategorijama: kratkometražni i srednjometražni igrani film; dokumentarni film; animirani film; eksperimentalni film i namjenski film (uključuje i glazbeni spot).

U obzir za selekciju ulaze svi filmovi hrvatskih autora i/ili producenata koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani.

Uz prijavu potrebno je priložiti: online screener filma; kategorija u kojoj se film prijavljuje; naziv filma na hrvatskom i na engleskom jeziku, godina proizvodnje, trajanje i format koji se dostavlja; režija, scenarij, uloge (za igrane filmove), fotografija, montaža, zvuk, glazba, producent i produkcijska tvrtka, te dodatne informacije: npr. koloriranje, kompoziting (za animirane filmove), mentor (za studentske) itd.; kratki sinopsis i fotografije iz filma; biografija redatelja i producenta, informacije o produkcijskoj tvrtci; informacije o prethodnim prikazivanjima (je li riječ o premijeri, popis festivala/prikazivanja); kontakti redatelja i producenta; web/FB stranica filma i trailera i napomenu o tome postoji li verzija filma s engleskim titlovima.

Izvor

Leave a Reply


+ 3 = 8

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum