Pulski filmski festival poziva autore na prijavu filmova

rok: 17.04.2018

Pulski filmski festival poziva autore na prijavu filmova u filmskim programima 65. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 14. do 22. srpnja 2018. Javni poziv otvoren je od 20. ožujka do 17. travnja u ponoć za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini. Poziv je otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije, a može se pogledati ovdje.


Prijave za natjecateljski Hrvatski program otvorene su za hrvatske filmove i manjinske koprodukcije u trajanju od najmanje 70 minuta. U nenatjecateljskom programu Kratka Pula mogu se prijaviti hrvatski kratki i srednjometražni igrani i dokumentarni filmovi, dramske serije i dokumentarni serijali koji će na 65. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje u Hrvatskoj. Program je otvoren i za manjinske koprodukcije. Studentski program otvoren je za kratke i srednjometražne filmove u produkciji Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Sveučilišnog studija glume, medija i kulture u Rijeci, Umjetničke akademije u Osijeku, Umjetničke akademije u Splitu i ostalih hrvatskih visokoškolskih ustanova. U programima za djecu i mlade – Pulica i Ambrelakino uz more, mogu se prijaviti hrvatski kratki i srednjometražni filmovi svih rodova i vrsta. Ujedno se pozivaju i autori filmova čiji se dovršetak očekuje nakon 65. Pulskog filmskog festivala da svoj film predstave u programu Filmovi u nastanku.
Prijave su otvorene i za Međunarodni program za filmove koji će na 65. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje.
Prijavnice su dostupne na mrežnoj stranici Pula Film Festivala.

Leave a Reply


+ 5 = 13

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum