Besplatna radionica izrade GIF animacija

Hrvatsko udruženje interdisicplinarnih umjetnika i Udruga Metamedij od 21. do 22. travnja organiziraju besplatnu radionicu izrade autorskih GIF animacija, koju će voditi gošće iz dizajnerskog kolektiva NJI3.

Gifovi – grafiti interneta – oblik su komunikacije dostupan svima. Mladi ih često koriste u međusobnoj komunikaciji na društvenim mrežama, a najčešće u obliku koji je bio već dostupan na internetu. No, uz malo truda, gifovi mogu postati jak komunikacijski alat. Cilj radionice je naučiti mlade kako stvarati animirane gifove i koristiti ih kao komunikacijski alat kroz animirani crtež, dizajn ili fotografiju.

Radionica će se održavati u subotu i nedjelju 21. i 22. travnja u prostorijama HUiU galerije. Besplatna radionica namijenjena je srednjoškolcima, a radovi će biti javno izloženi u obliku umjetničke instalacije na Media Mediterranea festivalu koji će se održati u kolovozu 2018.

Za sudjelovanje na radionici potrebno je poslati osnovne podatke (ime, prezime, datum rođenja) na mail adresu: metamedia@email.com. Broj polaznika je ograničen.

NJI3 je dizajnerski kolektiv koji neformalno djeluje od 2012. godine. Čine ga Tessa Bachrach Krištofić, Dina Milovčić i Franka Tretinjak, grafičke dizajnerice koje su svoju prvu suradnju ostvarile još u vrijeme studija (Studij dizajna u Zagrebu). Od tada kao kolektiv kontinuirano rade na projektima na području grafičkog dizajna, ilustracije i pokretne grafike. Nagrađivane su autorice koje su izlagale na brojnim izložbama, sudjelovale na radionicama i vodile ih. Članice su Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − = 7

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum