Indeks za cenzuru podjelio Nagrade za slobodu izražavanja za 2018.

Javni umjetnički projekt i web stranica koja govori o nezadovoljstvu na Kubi i kolektiv mladih blogera i web aktivista koji daju glas mišljenju mladih iz Demokratske Republike Kongo su među dobitnicima Nagrade za slobodu izražavanja za 2018. godinu koju dodjeljuje Indeks za cenzuru (Index on censorship).

Među pobjednicima, kojima su nagrade uručene u četvrtak 19. travnja na svečanosti u Londonu je i jedina organizacija za ljudska prava koja još uvijek djeluje u Egiptu i jedna istraživačka novinarka iz Hondurasa koja redovito riskira život za pravo na izvještavanja o tome što se događa u njenoj zemlji.

Nagrade su podijeljene u četiri kategorije: umjetnosti, kampanje, digitalni aktivizam i novinarstvo. Dobitnici su: kubanski umjetnički kolektiv Muzej neslaganja (umjetnost); Egipatska komisija za prava i slobode (kampanje); Habari RDC, kolektiv mladih kongoanskih blogera i aktivista (digitalni aktivizam); i honduraška istraživačka novinarka Wendy Funes (novinarstvo).

“Pobjednici zaslužuju globalno priznanje za nevjerojatan posao koji su odradili, a kao i svi drugi nominirani, oni se hrabro bore protiv osobnih i političkih prepreka samo da bi se i drugi mogli slobodno izražavati“, kazala je ravnateljica Indeksa za cenzuru Jodie Ginsberg.

Izvor

Leave a Reply


2 + 5 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum