Natječaj za kratku priču 2018.

rok: 20.05.2018

17. Feastival europske kratke priče

• Ovogodišnje, 17.  izdanje Festivala europske kratke priče donosi izazov za sve kratkopričaše: raspisan je natječaj za kratku priču koji je otvoren do 20. svibnja, u 23:59 sati. FEKP će se održati u Zagrebu i Rijeci od 27. svibnja do 1. lipnja 2018. godine, a ovogodišnja tema natječaja je „Heritage / Naslijeđe“.

„Sedamnaesto izdanje Festivala europske kratke priče, popularnog književnog događanja koje u Hrvatsku svake godine dovodi najpoznatije svjetske pisce, posvećeno je „Nasljeđu“, temi koja se provlači kroz sve naše potrage. Povijest i geografija, nacija i kultura, spol i rod, svjetonazor i jezik, obitelj i religija, rasa i klasa, geni… u svakome od ovih pojmova potencijalni je odgovor i moguća bojišnica, svaki od njih jest i može postati priča za sebe. Što je ono što nasljeđujemo i jesu li neka nasljeđa važnija od drugih? Jesmo li svojim nasljeđem određeni nepovratno, bilo prihvaćajući ga ili osporavajući? Što je, na kraju, ono što želimo ostaviti za sobom? – pitanja su to koja u djelima sudionika ovogodišnjeg FEKP-a povezuju našu sadašnjost i našu budućnost, ono što živimo. FEKP prije svega voli dobru književnost, pa tako i temu ne trebate shvatiti previše doslovno; pišite o onome što za vas znači “Naslijeđe” a naš strogi, ali pravedni žiri će poslano čitati, ocijeniti i nagraditi najbolje od vas. Želimo vam uspješno pisanje“, navode organizatori.

Na natječaj se mogu prijaviti autori/ce koji/e pišu na BHS-u (jezicima regije); prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče; priče duljinom ne smiju prelaziti 10.000 znakova s razmacima; priče trebaju biti napisane na računalu i spremljene u formatu .doc ili .docx (Times New Roman, veličina slova 12 točaka, prored 1,5); priče se šalju isključivo na mail contest@europeanshortstory.org; drugačije poslani radovi neće biti uzeti na razmatranje; natječaj je javan.

Deset priča koje su ušle u finale bit će objavljene 27. svibnja na festivalskoj stranici, a tri priče koje osvajaju nagrade bit će objavljene na večernjem čitanju 29. svibnja u Teatru &TD. Pobjednička priča čitat će se na zatvaranju ovogodišnjeg festivala. Žiri čine pisci, urednici, novinari i književni kritičari: Stjepan Balent (predsjednik žirija), Andrija Škare, Korana Serdarević, Ivan Jozić i Vladimir Arsenić. Kao i svake godine, autori tri najbolje ocjenjene priče osvojit će vrijedne nagrade a pobjednik odlazi na dvotjedni boravak u baltičkoj rezidenciji za pisce i prevoditelje u Ventspilsu u Latviji.

Izvor

Leave a Reply


+ 4 = 12

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum