Otvorena izložba NJI3/6 u HUIU galeriji

Izložba naziva NJI3/6 otvorena je u četvrtak, 19. travnja u pulskoj galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika.

NJI3 je dizajnerski kolektiv koji neformalno djeluje od 2012. godine. Čine ga Tessa Bachrach Krištofić, Dina Milovčić i Franka Tretinjak, grafičke dizajnerice koje su svoju prvu suradnju ostvarile još u vrijeme studija (Studij dizajna u Zagrebu). Od tada kao kolektiv kontinuirano rade na projektima na području grafičkog dizajna, ilustracije i pokretne grafike. Nagrađivane su autorice koje su izlagale na brojnim izložbama, sudjelovale na radionicama i vodile ih. Članice su Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Kolektiv NJI3 djeluje u Zagrebu: Dina Milovčić dolazi iz Splita, Tessa Bachrach Krištofić iz Zagreba, a Franka Tretinjak iz Zagreba i djelomično iz Pule. Izložba u HUIU galeriji im je prva zajednička samostalna izložba jer su se do sada predstavljale na grupnim izložbama, ali nikad samostalno kao kolektiv. Na izložbi je moguće pogledati plakate, kataloge te GIF animacije s njihovim radovima. Izložba ostaje otvorena do 3. svibnja, a 21. i 22. travnja NJI3 kolektiv će održat i besplatnu radionicu izrade autorskih GIF animacija u organizaciji HUIU-a i udruge Metamedij.

Priredio B. VINCEK

Fotografije Mateja FILIPOVIĆ-SANDALJ

Leave a Reply


8 − 3 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum