ART PANOPTIKUM u Gradskoj radionici

Nova prezentacija u seriji Art Panoptikuma bit će održana u nedjelju, 20. svibnja u 20 sati u pulskoj Gradskoj radionici.

Što se tiče predstavljenih tema bit će riječi o izložbi „Art and China after 1989: Theatar of the World“ u ikoničnom Guggenheim muzeju u Bilbau, koja prati razvoj kineske umjetnosti između dva povijesna trenutka: demonstracija na trgu Tiananmen 1989. i Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine. Sljedeći na redu je prikaz izložbe u muzeju Legion of Honour u San Franciscu pod nazivom “Symbols of Actual Life” američkog umjetnika Julian Schnabela, koji je osim kao slikar nekima možda još i poznatiji kao filmski režiser. Na kraju dijela o izložbama predstavlja se retrospektivna izložba jednog od najcjenjenijih video autora današnjice Billa Viole u SESC Paulista u Sao Paolu.

Od recentnih umjetničkih sajmova bit će riječi o Frieze Art Fairu koji se početkom svibnja održao u New Yorku i gdje se okupila svjetska elita tržišta umjetnina, zatim o jubilarnom 50. Art Bruxellesu te Art Busan sajmu gdje se posebno promiču južnokorejski umjetnici. Poseban osvrt zaslužio je i milanski tjedan dizajna odnosno “Salone del Mobile” koji je u šest dana trajanja krajem travnja pogledalo rekordnih 435.000 posjetitelja.

U dijelu posvećenom zidnom slikarstvu prezentirat će se djelovanje jednog od najpoznatijih američkih muralista Kenta Twitchella, te neuobičajen program umjetničkih rezidencija nazvan “Container Artist Residency 01” u organizaciji američko-izraelske umjetnice i arhitektice Maayan Strauss.

Prezentacija je oblikovana tako da pruži informacije na jednostavan i razumljiv način, popraćena je tekstom i vizualno obogaćena fotografijama kao i video isječcima prikupljenim iz popratnih medijskih materijala kao i različitih internetskih izdanja koja profesionalno prate suvremene umjetničke i kulturne teme. Program priprema i vodi Boris Bogunović.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan. Program “Gradionica” Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Pula i Zaklada Kultura Nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 5 = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum