Autorica u gostima: Sunčica Ana Veldić u Pulskoj filmskoj tvornici

Brzi put Sunčice Ane Veldić od kinoklubske autorice do akademske redateljice kao i njeni kontraverzni te nagrađivani filmovi povod su za njezino predstavljanje u Klubu Pulske filmske tvornice u sklopu programa Autori u gostima u četvrtak, 3. svibnja, s početkom u 21 sat. Na programu su šest kratkih filmova nastalih od 2015. do 2017. koje će predstaviti sama autorica, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

Sunčica Ana Veldić je magistra veterinarske kirurgije iz Zagreba koja se počela baviti filmom unazad nekoliko godina u produkciji Kinokluba Zagreb, a sada studira režiju dokumentarnog filma na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Za svoj prvi film „Hux Flux“ koji režira s Martinom Semenčićem dobila je posebnu nagradu na Luksuz film festivalu u Krškom, Sloveniji te pozitivan osvrt zapaženog kritičara Neil Younga u renomiranom časopisu “Sight and Sound”. Godine 2015. na 47. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva osvojila je prvu nagradu za film „Hrvatska djevica“ i drugu nagradu za film „The Tenant“. Za kratkometražni film „Festivalski turizam“ u produkciji Kinokluba Zagreb osvojila je nagradu za najbolju montažu na 25. izdanju Dana hrvatskog filma. Njezini najnoviji filmovi su „White Trash“ i „Precijenjena dramaturgija“.

Program je nastao u suradnji s Kinoklubom Zagreb, a ulaz je besplatan. Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + = 12

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum