Izložba Ivana Obrovca ‘‘Licentia Poetica’’u gradskoj galeriji u Labinu

Otvorenje izložbe Ivana Obrovca ”Licentia Poetica” održati će se u petak, 1. lipnja 2018. u 20 sati, u Gradskoj galeriji Labin. O izložbi će govoriti Mladen Lučić, likovni kritičar.

Ivan Obrovac rođen je 1937. godine u Smoljancima (Istra, Hrvatska). Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1969. u klasi Alberta Kinerta. Osim u grafici, slikarstvu i kiparstvu, značajni trag ostavio je u svom pedagoškom radu kojim se bavio do umirovljenja 2004., od pulskih osnovnih škola, zatim u COUO Branko Semelić na odjelu za dekoraciju i dizajn, do konačnog osnivanja Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli čiji je idejni začetnik i utemeljitelj. Za svoj rad nagrađen je nizom javnih i strukovnih priznanja; Redom Danice Hrvatske za zasluge na području prosvjete i devet strukovnih likovnih nagrada i priznanja u zemlji i inozemstvu.
Uz predani pedagoški rad, tehnološka i teoretska istraživanja na području likovne umjetnosti, izlagao je na više od 40 skupnih te petnaestak samostalnih izložbi u zemlji (Ex-tempore, Ars Histriae, Pulski salon, galerije diljem Istre i Hrvatske) i svijetu (Pariz, Crans-Montana, Novi Sad). Živi i stvara u Puli i Smoljancima.

Izložbu u Gradskoj galeriji Labin posjetite do 30. lipnja 2018.

Radno vrijeme galerije:
Od ponedjeljka do subote, od 9 do 13 i od 17 do 20 sati.
Nedjeljom zatvoreno.

Izložba je realizirana uz potporu i suradnju Pučkog otvorenog učilišta Labin, Grada Labina i Istarske županije.

Dobrodošli!

 

 

Leave a Reply


3 − = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum