OCJENJIVAČKI SUD 65. PULSKOG FILMSKOG FESTIVALA

O Zlatnim arenama odlučuje peteročlani stručni žiri

• Na 65. Pulskom filmskom festivalu o 17 filmova u konkurenciji (deset u Hrvatskom programu i sedam Manjinskih koprodukcija) svoj će sud iznijeti hrvatski filmski profesionalci koji iza sebe imaju znanje, iskustvo i zavidan ugled. Zvučna imena domaće filmske scene, čiji je doprinos odavno referenca za kvalitetu i stručnost, svojim će kritičkim znanjem presuditi o 20 Zlatnih arena.

Ivan Maloča (1962.) u audio-vizualnoj industriji djeluje od 1990. godine, osnivač je kreativne produkcijske kuće Interfilm. Producirao je više od trideset dugometražnih igranih filmova, više od sto namjenskih filmova te tridesetak dokumentarnih filmova i dramskih TV serija. Dobitnik je Nagrade Albert Kapović, tri Velike zlatne arene za najbolji film i pet Zlatnih vrata Pule. 2003. Osnivač je Hrvatske udruge producenata i suosnivač Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca, te član Europske filmske akademije. Predavač je na više visokih učilišta, a 2017. doktorirao je na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Sandra Botica Brešan (1963.) diplomirala je TV montažu na Akademiji dramske umjetnosti, u sklopu profesionalnih filmskih i televizijskih produkcija do sada je montirala: šest dugometražnih igranih filmova, pet dokumentarnih, dvije igrane televizijske serije, dva specifična filmska projekta koji su bili dio predstavljanja Hrvatske na Svjetskim izložbama (dokumentarni film s kružnom projekcijom za EXPO 1998. u Lisabonu te igrano-dokumentarni film s podnom projekcijom na soli za EXPO 2005. u  Japanu). Osobno priznanje za rad na polju filmske umjetnosti okrunjeno je Zlatnom arenom 2008. godine za montažu filma “Nije kraj”, redatelja Vinka Brešana.

Marijan Krivak (1963.) diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i doktorirao filozofiju (2006). Dugi je niz godina bio urednik u časopisu i biblioteci Filozofska istraživanja. Tekstove o filmu, videu i teoriji objavljuje od 1989., najprije u Kinoteci, zatim pod pseudonimom Milan Kanat u ARKZINU, a kasnije u Vijencu, Zarezu, Hrvatskom filmskom Ljetopisu, Zapisu… Posebno mu je područje interesa eksperimentalni film i video-umjetnost (bio je izbornik programa/selekcije Eksperimentalnog filma na Danima hrvatskoga filma 2008). Objavio je niz knjiga, stalni je suradnik časopisa Hrvatski filmski ljetopis, radijske emisije Filmoskop te web-portala filmovi.hr.

Goran Grgić (1965.) Nakon diplome na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, od 1990. godine pozvan je u stalni angažman u GDK Gavella. Član ansambla Drame HNK u Zagrebu i prvak drame postao je 2002. g. Ove 2018. g. proglašen je nacionalnim prvakom. Bio je predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnika jedanaest godina. Član upravnog odbora HAVC-a od osnivanja do 2012. godine. Osnivač je i voditelj kazališnog festivala Novaljski trijatar od 2005. godine. Vanjski je suradnik na  Umjetničkoj akademiji u Osijeku u naslovnom zvanju izvanrednog profesora. Igrao je u preko pedeset hrvatskih filmova i tv – serija i dobitnik je niza glumačkih nagrada i priznanja.

Igor Bezinović (1983.) diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je petnaestak kratkometražnih filmova, dugometražni dokumentarac „Blokada“ i dugometražni igrani film „Kratki izlet“ koji je 2017. godine osvojio Veliku zlatnu arenu. Filmom se bavi profesionalno i amaterski.

Svečana dodjela nagrada 65. Pulskog filmskog festivala održati će se u subotu 21. srpnja 2018. godine u Areni.

Izvor

Leave a Reply


+ 1 = 4

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum