Otvoren poziv za umjetničku WHW Akademiju

rok: 20.06.2018

Kustoski kolektiv „što, kako i za koga? / who, how and for whom?“ otvorio je poziv za sudjelovanje na prvoj godini WHW Akademije, nove internacionalne umjetničke akademije s bazom u Zagrebu. Program Akademije održava se od 22. listopada 2018. do 19. lipnja 2019. godine. Poziv je otvoren do 20. lipnja 2018. godine.


WHW Akademija je novi program za umjetnike/ce u nastajanju. Radi se o intervenciji na području umjetničkog obrazovanja, koja sudionicima/ama želi omogućiti nove oblike samoodređenja, temeljene na načinu kritičkog razmišljanja, znatiželje i razmjene iskustva među umjetnicima/ama i njihovim radovima, umjetničkim stručnjacima/kinjama, znanstvenicima/ama i praktičarima/kama u različitim disciplinama.
U razdoblju od 2018. do 2019. godine profesori/ce rezidenti tijekom cijelog programa bit će Ben Cain i Tina Gverović, koji će svoje vrijeme dijeliti u kontinuiranom tjednom kontaktu sa studentima, te Sanja Iveković, koja će sudjelovati na mjesečnoj osnovi. Gostujući/e profesori/ce ove godine su Pierre Bal-Blanc, Rajkamal Kahlon, Wendelien van Oldenborgh i Adam Szymczyk. Studenti/ce će biti pozvani/e da sudjeluju u oblikovanju dijela programa vezanog uz lokalne goste/šće i inicijative.
Za prijavu je potrebno dostaviti: Životopis; Kratku biografiju (do 250 riječi); Izjavu o radu (maksimalno dvije stranice); PDF dokument s opisom radova i naslovljenim fotografijama te linkovima na YouTube, Vimeo i SoundCloud (maksimalno 20 stranica).
U naslov navedenih dokumenata potrebno je uključiti prezime prijavitelja/ice. Dokumenti za prijavu ne bi smjeli biti teži od 25 MB. Navedene dokumente potrebno je poslati na e-mail adresu: akademija@whw.hr.
Više informacija o natječaju možete potražiti na službenim stranicama WHW Akademije.
Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − = 2

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum