Predstavljanje knjige Ane Cecilie Prenz Kopušar u Srpskom kulturnom centru

„Preko reke, na biciklu“

• Predstavljanje knjige Ane Cecilie Prenz Kopušar naziva „Preko reke, na biciklu“ bit će održano u utorak, 15. svibnja u 20 sati, u pulskom Srpskom kulturnom centru. Uz autoricu o knjizi će govoriti i Marija Mitrović i Zoran Hamović.

Ana Cecilia Prenz Kopušar rođena je 1964. u Beogradu, a porijeklom je iz Argentine. Živjela je između Jugoslavije, Italije i Argentine, a danas je između Kamne Gorice u Sloveniji i Trsta gdje predaje španjolsku i latinoameričku književnost na Sveučilištu. Književnosti pristupa iz raznih perspektiva: piše naučne radove, prozu i bavi se prevođenjem. U Sloveniji vodi La Casa de Kamna (www.casakamna.org) društvo koje organizira kulturne događaje vezane za glazbu, književnost i slikarstvo iz Latinske Amerike i drugih krajeva svijeta.

„Tri identiteta i tri jezika čine svijet Cecilie Prenz: španjolski, talijanski i jugoslavenski. Kako ih je učila, kako je ulazila u tri kulture – argentinsku, srpsku (ona će uvijek reći jugoslavensku i vidjet ćemo da za to ima posebnih razloga) i talijansku – kako se i koliko identificirala s govornicima sva ta tri jezika, to će čitatelj moći pratiti u ovom memoaru, knjizi koja se čita lako, ali o kojoj se razmišlja dugo. Svoja iskustva i svoj doživljaj argentinske diktature, jugoslavenskog vremena mirnog rasta i razvoja, ali i krvavog raspada, te života u Italiji, jednoj od zemalja u kojoj je davne 1957. započet proces objedinjavanja država od kojih je nastala Evropska unija“, piše u opisu knjige.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + = 15

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum