Značaj kulture u Poreču od 1945. do 1991.

U sklopu obilježavanja proslave Dana grada Poreča, u četvrtak 3. svibnja s početkom u 19 sati u Galeriji Sinčić Zavičajnog muzeja Poreštine održat će se prigodno predavanje za javnost.

Predavanje pod nazivom „Značaj kulture u Poreču od 1945. do 1991.“  održat će kustosica Vltava Muk, dipl. povjesničarka umjetnosti i etnologinja, a u njemu će dati povijesni pregled kulturnih manifestacija u socijalističkom razdoblju. Posebno će se osvrnuti na porečke manifestacije koje su stekle tradiciju i prepoznatljivost kao što su Annale, Koncerti u Eufrazijani, Naš kanat je lip, ali ukazati i na niz drugih inicijativa u kulturi u navedenom razdoblju.

 

Leave a Reply


9 + = 15

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum