15. festival Sedam dana stvaranja zove u svoj kulturni inkubator

U Pazinu od 12. do 18. kolovoza

“Odmori od svijeta, lansiraj se na 15. festival Sedam dana stvaranja!”, stoji u pozivu organizatora pazinskog međunarodnog umjetničkog festivala, koji se ove godine održava od 12. do 18. kolovoza. Poznat po programu koji se ne može vidjeti na bilo kojoj pozornici, posebnoj i kreativnoj atmosferi te umjetničkim i psihološkim radionicama, festival i svoje 15. izdanje dočekuje pod europskom oznakom izvrsnosti i inovativnosti EFFE Label. Trenutno su u tijeku prijave na radionice, koje će se brzo popuniti.

U ponudi su četiri isprobano kvalitetne radionice koje će uz još tri rezidencije sedam dana stvarati u središtu Istre – Kinoklub Zagreb vodi omiljenu radionicu filmskog eksperimenta, Sven Stilinović mentor je na radionici analogne fotografije, na radionici dubokog tiska, koju vode mentori iz Italije, istraživat će se srednjovjekovna tipografija s područja Roča, a radionica psihologije tu je za sve one kojima treba punjenje baterija i kreativan odmor.

Sudionici radionica, kao i mentori, izvođači te dio organizacije zajedno sedam dana žive i rade na produktima koje posljednje večeri festivala predstavljaju javnosti na završnoj multimedijalnoj manifestaciji Upravo stvoreno. U ovom stvaralačkom svemiru vlada potpuna autorska sloboda, ali i radna disciplina pa će u Pazinu ove godine, uz fotografije i tisak, u sedam dana biti snimljeno barem sedam filmova, koliko je mjesta otvoreno na filmskoj radionici, koju podržava HAVC. Radionica fotografije još će jednom završiti izložbom, a gotovo je popunjena u samo dva dana, odnosno ostalo je još jedno slobodno mjesto.

“Drago nam je da je velik broj prijava na radionice ove godine stigao iz samog Pazina, i to tako brzo, a prijavljuju se uglavnom mladi između 18 i 25 godina.”, rekao je David Belas, koordinator 7ds-sistema.

Pored radionica u sklopu 7ds kulturnog inkubatora, na 15. festivalu Sedam dana stvaranja svi će čitav tjedan od 12. do 18. kolovoza moći uživati u bogatom umjetničkom i glazbenom programu uz slobodan ulaz, koji se tradicionalno održava u pazinskom Kaštelu i buffetu Bunker, te drugim pazinskim lokacijama. Prijave na radionice otvorene su sve do 20. srpnja, s pretprodajom do 14. srpnja, no kako izgleda, valja požuriti. Prijavnica je dostupna na web stranici www.sedamdanastvaranja.net, a najnovije informacije vezane za festival na Facebooku.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 15

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum