„Njuškalo“ Josepha L. Mankiewicza u KLUBU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Britanski triler „Njuškalo“ („Sleuth“) redatelja Josepha L. Mankiewicza o dva muškarca koji pod utjecajem svojih ega pokušavaju nadmudriti jedan drugog bit će prikazan u Klubu Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka,05. srpnja, u 21 sati. Ulaz je slobodan.

„Njuškalo“ je priča o bogatom piscu detektivskih priča (Laurence Olivier) i nezaposlenom glumcu u usponu (Michael Caine) koji ima aferu sa piščevom ženom. Pisac živi u ogromnoj kući koja je prepuna hi-tech gadgeta i koja vrlo lako može postati smrtonosna zamka za eventualne provalnike te poziva glumca da ostane nekoliko dana na imanju. Tada se njih dvojica upuštaju u neobičan razgovor koji se polako razvija u bizarnu i bolesnu psihološku igru u kojoj jedan drugome postavljaju zamke i uzvraćaju udarce. Uskoro ova igra mačke i miša prerasta u bitku za goli život, dok obojica igrača lukavo otkrivaju sve svoje smrtonosne karte…

I Laurence Olivier i Michael Caine za svoje su uloge bili nominirani za Oskara za najboljeg glavnog glumca. Ovo je posljednji film Josepha L. Mankiewicza i pored legendarnog „Sve o Evi“ čuva se u arhivi Američke filmske akademije. Kenneth Branagh snimio je i remake 2007. u kojemu pisca glumi Michael Caine, a Jude Low glumca.

Klub Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i Grad Pula.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 − 1 =

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum