Drugi dio programa RECI(K)LJETO u Buzetu

Program Reci(k)ljeto u organizaciji POU „Augustin Vivoda“ Buzet nastavlja u ponedjeljak 20. kolovoza u 19 sati s inačicom poznate inicijative Repair caffè, prevedena kao „Popravci uz kavu“. Inicijativa je pokrenuta u Nizozemskoj još 2009. godine a rasprostranila se u brojnim europskim i svjetskim gradovima. To su postala okupljališta građana koji besplatno popravljaju najrazličitije stvari umjesto da ih bacaju, smanjujući tako otpad, ali i promovirajući kulturu dijeljenja znanja i vještina.

„Ovim putem pozivamo sve koji su voljni staviti na raspolaganje svoja znanja i vještine te sve koje imaju za obaviti neki sitan popravak, na druženje uz kavicu. Tražimo: majstorice/majstore za šivanje, popravljanje bicikla, popravljane sitnih kućanskih aparata. Molimo sve koji dolaze u ulozi majstora, da ponesu nešto alata“, napominju organizatori.

Program se nastavlja u utorak 21. kolovoza u 10 sati sa dječjom radionicom “Spletko”, na kojoj će djeca reciklirati tekstil te od njega praviti nakit. U četvrtak 23. kolovoza, u vijećnici, bit će prikazan dokumentarni film „My Stuff“ (Moje stvari) finskog redatelja Petrija Luukkainena. 28. kolovoza bit će održana posljednju radionicu za djecu, radi se o “Škatulici” u kojoj će se polaznici baviti izradom kutijica od recikliranog materijala.

Posljednji dan programa, četvrtak,30. kolovoza, posvećen je kratkometražnim dokumentarnim filmovima. U suradnji sa porečkim aMORE festivalom moru, bit će prikazan film „Straws“ (Slamčice), redateljice Linde Booker te animirani film „Wake up call“ (Poziv na buđenje) autora Stevea Cuttsa. Oba filma su prikladna za djecu i za odrasle. Dio filmskog programa održava se u suradnji s inicijativom “Pokrenimo zelene knjižnice” te u suradnji s festivalom aMORE.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 8 = 1

KULTURISTRA – Webpage of the Department of Culture of the Region of Istria


Kulturistra.hr is a website project that was startedby the Region of Istria and Metamedij Association with the goal to develop the cultural information services in the Region of Istria.
The project wants to offer information about recent events, as well as give access to different data bases, which will contain information about all the people involved in the Istrian cultural scene, cultural events, international contests, and potential international partners. This project aims to improve the communication on the vertical and horizontal level, which means between cultural institutions of the Region of Istria, between institutions and artists, and between the cultural institutions, artists, and the public.

CONTACT US

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum